Jonas Maišelis iškovojo 5-ą vietą Europos čempionate

Jonas Maišelis

 

Sekmadienį Lenkijoje sprinto varžybomis tęsėsi Europos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatas.

Antrąją čempionato dieną Vroclave vykusiame sprinte Jonas Maišelis užėmė 5-ą vietą. Lietuvis 6,9 kilometro su 27 kontroliniais punktais trasą įveikė per 21 min. 35 sek. ir 48 sekundėmis atsiliko nuo čempionu tapusio esto Laurio Malsrooso. Vos 3 sekundėmis čempionui nusileido ir sidabro medalį iškovojo čekas Krystofas Bogaras. Bronzos apdovanojimas įteiktas Valerijui Gluchovui iš Rusijos, atsilikusiam 28 sekundėmis.

„Visą laiką norisi patekti į pirmąjį trejetuką ir visą laiką to siekiu, bet penktoji vieta visai džiugina. Vienoje trasos vietoje, kur buvo daug keliukų ir didesnis kalnas gan sunkiai sekėsi orientuotis. Ten važiavau tiesiai per kalną, kas nebuvo pats geriausias variantas, bet man pasirodė saugiausias. Toje vietoje tikriausiai pralošiau apie pusę minutės, kas sprinte yra labai daug. Kitur orientavimasis buvo paprastesnis, nedaug kelio variantų – tiesiog greitas važiavimas. Gal ir buvo keli variantai, kur galėjau važiuoti kitaip, kad punkte nereiktų sustoti ir apsisukinėti. Tokie apsisukinėjimai sprinte nemažai lemia – 5 sekundės viename punkte, 5 – kitame ir taip susidaro keliasdešimt praloštų sekundžių“, – po finišo mintimis dalinosi Jonas Maišelis.

Regimantas Kavaliauskas finišavo 26—oje (+2:13), o Julius Juodišius – 40-oje vietoje (+2:51).

Moterų grupėje 9-ą vietą užėmė Gabrielė Andrašiūnienė, 6,2 kilometro su 25 kontroliniais punktais trasoje užtrukusi 23 min. 34 sek. Čempione tapo čekė Veronika Kubinova, distancijoje sugaišusi 21 min. 6 sek. Antrąją vietą užėmė Camila Sogaard iš Danijos (+1:17), o trečiąją – švedė Nadia Larsson (+1:25).

„Pasirodymu esu visai patenkinta, nes šio sezono pradžioje rezultatai nebuvo itin geri. Trasa nebuvo tokia sudėtinga, buvo tik keletas painesnių vietų, kur buvo sunku „įskaityti“ žemėlapį. Tas vietas pravažiavau kiek lėčiau: pagal tarpinius laikus matosi, kad ten atsilikau nuo varžovių, bet klaidų nedariau. O rezultatas yra geras, bet nepakankamai. Sakyčiau, trūko staigumo. Trasa šįkart pasitaikė ne iš sudėtingų, tiesiog buvo daug važiavimo, krypties keitimo, iš kiekvieno posūkio reikėjo stipriai pagreitėti. Šį pavasarį pritrūko tokių treniruočių“, – pasirodymą įvertino Gabrielė Andrašiūnienė.

Viktorija Michnovič užėmė 30-ą (+4:10), Karolina Mickevičiūtė-Juodišienė – 31-ą (+4:22), o Austėja Kalvaitytė – 38-ą vietą (+5:22).

Europos čempionatas baigsis pirmadienį bendrojo starto lenktynėmis.

Rezultatai

Vyrų GPS

Moterų GPS


Video reportažas