Lietuviai pradeda kovas Europos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionate

 

Šeštadienį Lenkijoje prasidės Europos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatas.

Varžybos vyks pietvakarinėje kaimyninės šalies dalyje, Wroclavo miesto apylinkėse.

Čempionate dalyvaus 50 moterų ir 70 vyrų iš 19 šalių, o Lietuvai atstovaus 7 sportininkai: Jonas Maišelis (OSK „Perkūnas“), Regimantas Kavaliauskas (OSK „Telšiai“), Julius Juodišius (OSK „Fortūna“), Karolina Mickevičiūtė-Juodišienė (OSK „Fortūna“), Gabrielė Andrašiūnienė (OSK „Sakas“), Viktorija Michnovič (OSK „Perkūnas“) ir Austėja Kalvaitytė (ISK „Būdakalnis“ / SM „Gaja“).

„Šiemet labiau akcentuojame pasiruošimą Pasaulio čempionatui. Europos čempionatas vyksta gan anksti, o pasiruošimą pradėjome gan vėlai. Galbūt kai kuriems sportininkams šiek tiek trūksta ir motyvacijos, bet visi stipriausi lietuviai šiai dienai atvažiavo čia. Kaip visada daug tikimės iš Jono Maišelio. Prieš tai vykusiose tiek OSKD, tiek MTB taurės varžybose jo fizinė forma atrodė itin gerai. Manau Jonas tą formą išlaikė ir iki šių varžybų bei tikimės pačių geriausių vietų“, – prieš čempionato pradžią mintimis dalinosi komandos vadovė Ramunė Arlauskienė.

Čempionatas prasidės mišriomis estafetėmis, kuriose komandą sudaro trys dviratininkai, o vienas jų turi būti moteris.

Šioje rungtyje varžysis dvi Lietuvos komandos. Pirmąją sudarys Karolina Mickevičiūtė-Juodišienė, Regimantas Kavaliauskas ir Jonas Maišelis, o antrąją – Gabrielė Andrašiūnienė, Julius Juodišius ir Austėja Kalvaitytė.

„Čempionato programa šį kartą trumpa ir įdomi. Pradėsime mišriomis estafetėmis, kuriose norėčiau papulti bent jau į pirmąjį šešetuką. Manau, turime labai gerą galimybę pasiekti tokį rezultatą. Po to seksiančiame sprinte bus lygi miesto vietovė su gan nedideliu kelių tinklu. Jeigu viskas bus gerai, nenutrauksiu grandinės ar nesulaužysiu dviračio, taip pat tikiuosi aukšto rezultato. O paskutinę dieną vyksiančios bendrojo starto lenktynės bus savotiška loterija. Svarbu į kurį „traukinį“ papulsi, kaip pasiseks. Pavyzdžiui, pavasarį Danijoje vykusioje stovykloje sekėsi gerai, nes papuoliau į teisingą traukinį, kuris pirmas ir atvažiavo. Forma šiai dienai atrodo vis dar gera, bet kaip bus iš tiesų pamatysime varžybose“, – apie tikslus čempionate pasakojo Jonas Maišelis.

Sekmadienį dalyviai varžysis greitoje ir trumpoje sprinto trasoje pačiame Wroclave, o čempionatas baigsis pirmadienį bendrojo starto lenktynėmis.

Šiandien, penktadienį lietuviai turėjo progą susipažinti su varžybose laukiančiomis vietovėmis, kurios didelio įspūdžio nepaliko.

„Pagal „modelio“ vietoves galima spręsti, kad varžybose bus sunku fiziškai: keliukai sunkiai važiuojami, žolė, krūmai… Yra šiek tiek kalvų, bet visi mūsų dviratininkai stiprūs ir parodys ką gali“, – optimizmo neslėpė Ramunė Arlauskienė.

Varžybų organizatoriai modeliui parengė nedidelio ploto žemėlapį su 4 kontroliniais punktais.

„Modelis buvo gan trumpas, daug pravažiuoti nepavyko, bet vietovė pasirodė labai panaši į Čekiją. Vietomis nesimato keliukų sankryžų, keliukai apaugę, važiuojant purto, krato. Mums lietuviams tokia vietovė visai palanki. Esam pratę ieškoti sankryžų, neaiškių keliukų, kaip, pavyzdžiui, praeitame Lietuvos čempionate, tad esam pasiruošę“, – šmaikštavo Jonas Maišelis.

Europos čempionato kovos bus traukiamos ir į 2019 m. sezono Pasaulio taurės įskaitą. Pasaulio čempionatas Danijoje liepos 28-rugpjūčio 3 dienomis taip pat bus ir antrasis Pasaulio taurės etapas. Trečiasis ir finalinis etapas vyks spalio 4-6 dienomis Vokietijoje.


Varžybų programa

Birželio 8 d. – Mišrios estafetės (startas 11:00)

Birželio 9 d. – Sprintas (vyrų startas 11:00, moterų – 12:10)

Birželio 10 d. – Bendro starto lenktynės (vyrų startas 11:00, moterų – 11:15)

Starto pradžia nurodyta Lietuvos laiku.

Rezultatai gyvai ir GPS

Varžybų tinklapis: http://emtboc2019.pl/