Prienuose paaiškėjo Lietuvos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionai

Regimantas Kavaliauskas, Vitalijus Petrulis ir Audrius Platakis, OSK Telšiai

 

Savaitgalį Prienuose buvo išdalinti pirmieji šio sezono Lietuvos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionato apdovanojimai.

Penktadienio vakarą vykusiose sprinto varžybose greičiausias buvo „Telšių“ klubo atstovas Regimantas Kavaliauskas, 5,9 kilometro su 27 kontroliniais punktais įveikęs per 21 min. 56 sek. Atsilikęs vos 4 sek. sidabro medalį iškovojo Aidas Žigilėjus iš Vilniaus „Perkūno“. Trečiąją vietą užėmė Šarūnas Dmukauskas, atstovaujantis Ignalinos „Būdakalniui“ (+0:21).

Moterų grupėje nugalėjo Vilniaus „Perkūno“ sportininkė Viktorija Michnovič, 4,9 kilometro su 24 kontroliniais punktais trasoje užtrukusi 22 min. 29 sek. Antrąją vietą užėmė Gabrielė Andrašiūnienė iš Šiaulių „Sako“, atsilikusi 1 min. 47 sek., o trečiąją – Ignalinos „Būdakalnio“/Kauno sporto mokyklos „Gaja“ orientacininkė Austėja Kalvaitytė (+3:06).

Rezultatai

Žemėlapiai: V21 M21

Regimantas Kavaliauskas, OSK Telšiai


Šeštadienį vykusiose estafečių varžybose moterų grupėje nugalėjo Vilniaus „Fortūnos“ klubo komanda – Eglė Rubaževičiūtė ir Karolina Mickevičiūtė-Juodišienė (3:13:00), aplenkusios Vilniaus „Perkūno“ atstoves Viktoriją Michnovič ir Justę Umbrasaitę (3:15:24) bei Šiaulių „Sako“ klubo komandą – Gabrielę Andrašiūnienę ir Karoliną Špukaitę (3:26:21).

Vyrų grupėje čempionais tapo „Telšių“ klubo orientacininkai Vitalijus Petrulis, Audrius Platakis ir Regimantas Kavaliauskas (4:33:40). Antrąją vietą užėmė Vilniaus „Perkūno“ klubo komanda – Aidas Žigilėjus, Dovydas Mickus ir Jonas Maišelis (4:34:51), o trečiąją – Ignalinos „Būdakalnio“ dviratininkai Nojus Kalvaitis, Tautvydas Žilinskas ir Šarūnas Dmukauskas (5:02:21).

Rezultatai

Karolina Mickevičiūtė-Juodišienė, OSK Fortūna


Paskutiniąją čempionato dieną vyko daug jėgų ir ištvermės iš sportininkų pareikalavusios ilgos trasos varžybos.

Moterų grupėje aukso medalį iškovojo Karolina Mickevičiūtė-Juodišienė iš Vilniaus „Fortūnos“ klubo, 25,6 kilometro su 21 kontroliniu punktu trasą įveikusi per 2 val. 17 min. 9 sek. Sidabro medalis atiteko Gabrielei Andrašiūnienei iš Šiaulių „Sako“ (+6:44), o bronza – Romai Puišienei iš Ignalinos „Būdakalnio“ (+23:34).

„Labai norėjau nugalėti šios dienos varžybose. Ir visą šį sezoną tiesiog „degu“ – noriu viską laimėti. Aišku ne kiekvieną kartą pavyksta, bet toks žaidimas – norisi laimėti. Trasa buvo labai sunki. Neslėpsiu, ne kartą buvo minčių nebaigti trasos. Ir verkti norėjosi, bet mintyse kartojau negailėti savęs ir „varyti“. Tikrai buvo nelengva – ir vietovė kalnuota, ir važiuoti sunkus gruntas. Taip pat padariau dvi klaidas. Į vieną punktą pasirinkau ne patį geriausią variantą, o kitoje vietoje tiesiog vaikiškai suklydau,“ – pasakojo Karolina Mickevičiūtė-Juodišienė.

Vyrų grupėje čempionu tapo Vilniaus „Perkūnui“ atstovaujantis Jonas Maišelis, 29,9 kilometro su 31 kontroliniu punktu trasą įveikęs per 2 val. 10 min. 35 sek. Nuo čempiono atsilikęs 4 min. 21 sek., antrąją vietą užėmė Šarūnas Dmukauskas iš Ignalinos „Būdakalnio“, o trečioje vietoje liko Petras Andrašiūnas iš Šiaulių „Sako“ (+7:21).

„Šiandien sekėsi gan sunkiai. Jau važiuodamas į pirmą punktą padariau didelę klaidą. Bandžiau atsilošti, bet padariau dar kelias nedideles klaidas. Po to stengiausi važiuoti atsargesniais, bet greitesniais variantais. Manau šis planas pavyko gerai. Nors trasoje padariau klaidų, kai kur nepamačiau geresnių kelio variantų, bet kojos „veikė“ gerai ir padėjo nugalėti. Šiandien nuvažiavau 47 kilometrus. Trasa buvo labai sunki ir, manau, kiek per ilga,“ – po ilgos trasos finišo įspūdžiais dalinosi Jonas Maišelis.

Rezultatai

Žemėlapiai V21 M21

Kitas Lietuvos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionato etapas vyks rugsėjo mėnesį, kai bus varžomasi vidutinės trasos bei bendro starto lenktynėse.


Video reportažas: