Pasaulinė orientavimosi sporto diena – jau šį trečiadienį

 

Nors dažnai orientavimosi sportas įsivaizduojamas kaip gūdžiuose miškuose vykstanti, sudėtinga ir nemažų fizinių pastangų bei ištvermės reikalaujanti veikla, iš tiesų yra lengvai prieinama ir įtraukianti sporto šaka. Miesto parkai, klaidžios senamiesčio gatvelės ar painūs daugiabučių rajonai – puiki vieta išbandyti šią smagią pramogą. Tuo galima bus įsitikinti jau šį trečiadienį, gegužės 15 dieną, kai net 11 Lietuvos miestų šurmuliuos „Pasaulinės orientavimosi sporto dienos“ renginiai. Orientavimosi trasas bus galima įveikti Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Marijampolėje, Panevėžyje, Plungėje, Prienuose, Ignalinoje, Šilutėje, Neringoje.

„Orientavimosi sportas unikalus tuo, kad jame gali dalyvauti visi, nepriklausomai nuo jo amžiaus, lyties ar fizinio pasirengimo: 5 metų vaikas ar 80 metų senjoras gali išbandyti orientavimosi sportą bei puikiai ir aktyviai praleisti laiką gamtoje. Orientavimosi sporto diena gegužės 15-ą švenčiama visame pasaulyje, kurios metu mūsų bendruomenė siekia pasaulio rekordo – per vieną dieną daugiausia žmonių įveikusių orientavimosi sporto trasą. Lietuvos orientavimosi sporto federacija nuo pat idėjos atsiradimo, jau ketvirtus metus iš eilės, jungiasi prie šios iniciatyvos ir didelės tarptautinės šventės. Mums ši diena ypatingai svarbi: norime, kad kuo daugiau žmonių susipažintų su orientavimosi sportu, jį išbandytų ir toliau įsitrauktų į kitus mūsų renginius“, – apie renginio idėją pasakojo Lietuvos orientavimosi sporto federacijos vykdantysis direktorius Vilius Aleliūnas.

Visi renginiai yra nemokami ir nereikalaujantys specialaus pasiruošimo ar sportinės aprangos, o juose galės dalyvauti visi norintys iš arčiau susipažinti su orientavimosi sportu.

Katedros aikštėje – intriguojanti dvikova

„Pasaulinė orientavimosi sporto diena“ šiemet atkeliaus ir į pagrindinę Vilniaus aikštę.

Nuo pat ryto Katedros aikštėje miestiečių lauks įrengtas smagus labirintas, o patyrę orientacininkai supažindins su šios sporto šakos subtilybėmis.

Vakare 19 val. žiūrovų lauks intriguojantis reginys – pajėgiausiems orientacininkams iššūkį mes stipriausi Lietuvos bėgikai. Olimpietis Remigijus Kančys, maratonininkas Ignas Brasevičius bei sesės dvynės Monika Vilčinskaitė-Bytautienė ir Milda Eimontė stos į dvikovą prieš daugkartinius Lietuvos orientavimosi sporto čempionus Gabiją Ražaitytę, Teklę Emiliją Gvildytę, Simoną Krėpštą ir Joną Vytautą Gvildį. Sportininkai varžysis, kas greičiau įveiks labirintą, o žiūrovai išvys azartiškas pusfinalio ir finalo kovas.

Orientavimosi trasa Katedros aikštėje miestiečių lauks nuo 9 iki 21 valandos, o visi įveikę trasą loterijoje galės laimėti bėgimo batelius ir sportinį „Polar“ laikrodį.


Pernai visame pasaulyje šią dieną organizuojamuose renginiuose orientavimosi sportą išbandė kiek daugiau nei 349 tūkstančiai žmonių, o Lietuvoje su šia sporto šaka susipažino per 6000 aktyvaus laisvalaikio mėgėjų.

Daugiau informacijos apie „Pasaulinės orientavimosi sporto dienos“ renginius Lietuvoje rasite orienteering.lt/wod.

„Pasaulinės orientavimosi sporto dienos“ renginiai yra dalinai finansuojami „LTeam Start Up“ programos lėšomis. Programa „LTeam Start Up“ – Lietuvos tautinio olimpinio komiteto ir Lietuvos olimpinio fondo projektas, skirtas didinti fizinį aktyvumą ieškant iniciatyvių lyderių, skatinant juos kurti ir vykdyti fizinio aktyvumo projektus.


Labirintas didžiausiame Švedijos ir visos Skandinavijos stadione „Friends Arena”, 2016 metų Pasaulinė orientavimosi sporto diena: