Pasaulio čempionate Regimantas Kavaliauskas užėmė 22 vietą

Pasaulio orientavimosi sporto slidėmis čempionate ketvirtadienį vyko pati greičiausia rungtis – sprintas.

Vyrų grupėje pasaulio čempiono titulu pasidalino švedas Erikas Rostas ir rusas Sergejus Gorlanovas, trasą įveikę per 15 min. 35 sek. Bronzos medalis atiteko rusui Eduardui Khrennikovui (+0:09).

Greičiausiai iš lietuvių sprinto trasą įveikė Regimantas Kavaliauskas, iškovojęs 22-ą vietą (+2:35). Nerijus Šulčys užėmė 28-ą (+3:14), Vitalijus Petrulis – 33-ą (+4:20), o Andrej Gerasimov – 38-ą vietą (+5:24).

„Skirtingai nei ilgoje trasoje, sprinte daugiausiai reikėjo slysti plačiomis slidinėjimo vėžėmis, tad greitis buvo itin didelis. Planavau trasoje pasirinkti tokius kelio variantus, kad punktuose nereikėtų apsisukinėti ir gaišti laiko. Manau, kad planas puikiai pavyko – trasą įveikiau gan dideliu greičiu, daugumą atkarpų pavyko įveikti iš atminties. Distancijos pabaigoje visgi buvo vienas punktas, kuriame vertėjo apsisukti. Galima sakyti tai buvo vienintelė mano klaida, kur pralošiau 20-30 sekundžių. O daugiau lėmė fizinis pasirengimas. Nusileidimuose mano tarpiniai laikai buvo dar neblogi – 11-as, 13-as, 18-as laikas, o pakilimuose jau buvo sunkiau. Jautėsi ir ilgos trasos nuovargis ir, žinoma, fizinis pasirengimas jau silpnesnis nei varžovų“, – pasakojo vyriausiasis varžybų dalyvis Nerijus Šulčys, dar 1998 metais pelnęs sidabro medalį Pasaulio čempionato trumpoje trasoje.

„Prieš 20 metų nors distancija ir vadinosi „trumpa“ arba „sprintu“, bet labiau atitiko šiandieninės vidutinės distancijos pobūdį. Planuojamas nugalėtojo laikas buvo 40-45minutės. Tuometinis „sprintas“ nelabai skiriasi nuo šiandieninės vidutinės trasos planavimo: daug punktų, svarbus ne kelio pasirinkimas tarp punktų, o geras žemėlapio skaitymas, važiavimas iš atminties. Na o šių dienų sprintas iš tiesų yra labai greita rungtis. Žinoma, viskas dar priklauso nuo organizatorių ir vietovės. Jei prieš du metus Krasnojarske buvo didelis vėžių tinklas ir orientuotis iš tiesų buvo sudėtinga, šiemet Švedijoje Pasaulio čempionatas vyksta slidinėjimo centre su daug plačių lygumų slidinėjimo vėžių ir orientavimasis paprastesnis. Reikia tik greitais slysti“, – prisiminimais dalinosi Nerijus Šulčys.

Moterų grupėje antrąjį aukso medalį iškovojo švedė Tove Alexandersson (14:36). Antroje vietoje liko dar viena Švedijos atstovė Magdalena Olsson (+0:28), o trečioje – rusė Maria Kechkina (+0:30).

Pasaulio jaunimo čempionate Judita Traubaitė pasidalino 19-ą vietą su dar dviem sportininkėmis. Lietuvė, kaip ir suomė Henna Pylvanainen bei čekė Anezka Hlavacova, 2 min. 27 sek. atsiliko nuo čempione tapusios švedės Sofios Westin (13:46). Sidabro medalį iškovojo švedė Elin Schagerstrom (+0:23), o bronzos – rusė Marina Vyatkina (+0:30). Miglė Sušinskaitė finišavo 38 vietoje (+6:02).

Kasparas Šulčys tarp vaikinų jaunimo užėmė 28-ą vietą. Trasoje lazdą sulaužęs lietuvis nuo nugalėjusio šveicaro Nicolos Muellerio (13:10) atsiliko 3 min. 19 sek. Antrąją vietą užėmė rusas Sergejus Mizonovas (+0:14), o trečiąją – suomis Aapo Viippola (+0:16).

Europos jaunių čempionato sprinto finišo liniją Andojas Lapinskas kirto 31-oje vietoje. Emilija Tamoševičiūtė liko 35-a.

Penktadienį čempionate numatyta poilsio diena, o varžybos tęsis šeštadienį vidutinės trasos lenktynėmis.

Elito grupių rezultatai.

Jaunimo grupių rezultatai.

Jaunių grupių rezultatai.

Vyrų GPS.

Moterų GPS.

Jaunimo vaikinų GPS.

Jaunimo merginų GPS.


Video reportažas: