Žiemos universiadoje Lietuvos komanda užėmė 14 vietą

Rokas Vaitkus. Nuotrauka: Winter Universiade 2019 Press Service

 

Po dienos pertraukos Rusijos Krasnojarsko mieste vykstančioje Žiemos universiadoje tęsiasi orientavimosi sporto slidėmis varžybos.

Šiandien orientacininkai varžėsi itin greitoje ir azartiškoje sprinto estafečių trasoje. Sprinto estafečių komandas sudaro po vieną vaikiną ir merginą, kurie pasikeisdami turi įveikti po 3 etapus. Lietuvai šioje rungtyje atstovavo dvi komandos.

Pirmoji Lietuvos komanda – Judita Traubaitė ir Ignas Ambrazas – finišą pasiekė per 52 min. 49 sek. ir galutinėje rikiuotėje užėmė 14 vietą tarp 20 startavusių komandų.

„Pirmame etape čiuožėme didele grupe. Kaip visada estafetėse trasa yra skaidyta, bet 3-as ir 5-as punktai buvo tie patys visiems dalyviams. Orientuotis tikrai nebuvo sunku, bet tempas buvo gan didelis. Į savo antrąjį ratą (3-ą etapą) iščiuožiau po estės ir šveicarės, o kitos varžovės buvo jau nutolusios ir jų nebemačiau iki pat savo finišo. Mano skaidymas buvo gal kiek trumpesnis ir pavyko prisivyti estę ir šveicarę. Paskutinis ratas visoms buvo vienodas. Startavau prieš pat šveicarę ir estę. Pavyko net kiek nuo jų atitolti, bet, net neįsivaizduoju kaip, pasiklydau bevažiuodama į 3 punktą. Šveicarė finišavo anksčiau, o estę dar pavyko pralenkti“, – varžybų įspūdžiais dalinosi Judita Traubaitė.

Antrąjį, ketvirtąjį ir šeštąjį etapus važiavusiam Ignui Ambrazui lenktynės vyko kur kas sklandžiau. „Nors orientavimosi klaidų nedariau, bet reiktų pasitikrinti kelis kelio variantus – gal kai kurie pasirinkimai nebuvo optimalūs. Šiandien slydo labai gerai, o orientavimasis buvo gan paprastas“, – pasakojo Ignas Ambrazas.

Sprinto estafečių čempionais tapo nuo pat starto įsiveržę į priekį Rusijos orientacininkai Marina Viatkina ir Sergejus Gorlanovas (47:39). Sidabro medalius atkaklioje kovoje iškovojo pirmoji Norvegijos komanda – Evine Westli Andersen ir Jorgenas Baklidas (48:42), o bronzos – antroji Norvegijos komanda – Tilla Farnes Hennum ir Audunas Heimdalas (48:44).

Antroji Lietuvos komanda – Miglė Sušinskaitė ir Rokas Vaitkus – trasoje užtruko 1 val. 1 min. 39 sek., aplenkė Japonijos ir Austrijos studentus bei užėmė 18-ą vietą.

Rytoj ir poryt orientacininkų laukia poilsio dienos. Universiada jiems baigsis sekmadienį, kuomet vyks vidutinės trasos varžybos.

Rezultatai.

Moterų (1/3/5 etapai) GPS.

Vyrų (2/4/6 etapai) GPS.