Žiemos universiada: persekiojime Judita Traubaitė finišavo 20-a

Ignas Ambrazas persekiojimo lenktynėse. Nuotrauka: Winter Universiade 2019 Press Service

 

Rusijos Krasnojarsko mieste vykstančioje Žiemos universiadoje tęsiasi orientavimosi sporto slidėmis varžybos.

Vakar sprinte užėmusi 16-ą vietą Judita Traubaitė prarado 4 pozicijas ir persekiojimo lenktynių finišą pasiekė 20-a. Lietuvė 7,4 km su 17 kontrolinių punktų distanciją įveikė per 37 min. 20 sek. bei čempione tapusiai rusei Marinai Viatkinai nusileido 5 min. 42 sek. Sidabro bei bronzos apdovanojimai atiteko Suomijos atstovėms Mirkai Suutari (+1:41) ir Liisai Nenonen (+1:43).

Miglė Sušinskaitė finišavo 34-oje vietoje (+16:29).

„Trasa buvo nelengva. Ir slydo sunkiai, ir buvo daug pakilimo. Šiemet dar neteko įveikti trasos su daugiau pakilimo. Jau į pirmą punktą padariau klaidą – nusukdama nuo plačios vėžės į siauresnių tinkliuką žemėlapyje pažiūrėjau į vėžes, esančias jau už tolimesnės plačios vėžės, ir sankryžas skaičiavau taip, lyg jau būčiau toje vietoje. Taip atsidūriau 13-ame punkte, o į pirmą punktą atvažiavau jau už dalyvės su 21-u numeriu. Vėliau didesnių klaidų nebedariau. Ir aišku, kuo arčiau trasos pabaigos, tuo sunkiau buvo kilti į kalnus. Į 14 punktą teko ištisai kilti ir net plačiose slidinėjimo vėžėse buvo sunku sparčiau slysti. Nauja žemėlapio dalis taip pat buvo įdomi ir nelengva – nemažai tiek siaurų, tiek plačių vėžių bei dar vienas didelis šlaitas“, – po trasos pasakojo Judita Traubaitė.

Vyrų 8,9 kilometro su 20 kontrolinių punktų trasoje nepralenkiami buvo Rusijos orientacininkai Sergejus Gorlanovas (34:38) ir Vladislavas Kiselevas (+1:10). Bronzos medalį iškovojo suomis Misa Tuomala (+1:21).

Vakar sprinte užėmęs 19-ą vietą Ignas Ambrazas persekiojimo trasoje užtruko 42 min. 32 sek. bei finišo liniją kirto 22-oje pozicijoje. Rokas Vaitkus iš 29-os vietos nukrito į 32-ą, finišą pasiekęs po 46 min. 12 sek.

„Lenktynių pradžioje važiuodamas su greitesniais varžovais negalėjau gerai sužiūrėti kelio variantų ir vėžių, bet maždaug nuo 4-o kontrolinio punkto prasisklaidėme ir viskas ėjosi sklandžiau. Įvažiavus į vakar nenaudotą žemėlapio dalį „sustojo“ slidės ir visiškai neslydo. Slides testuojam kitoje dalyje, kur vėžė kieta, tad pasikeitimas buvo kiek nelauktas, kurį buvo sunku numatyti prieš startą“, – pasakojo Ignas Ambrazas.

Rytoj orientacininkų laukia poilsio diena, o Universiada tęsis ketvirtadienį, kuomet vyks mišrių sprinto estafečių varžybos.

Vyrų rezultatai.

Moterų rezultatai.

Vyrų GPS.

Moterų GPS.


Orientavimosi sportas slidėmis į Žiemos universiados programą įtrauktas pirmą kartą.

Dvidešimt devintojoje Žiemos universiadoje šiemet dalyvauja apie tris tūkstančius studentų iš 58 pasaulio šalių.

Universiadoje bus išdalinti 76 medalių komplektai, o programoje – net 11 žiemos sporto šakų: akmenslydis, akrobatinis slidinėjimas, bandis, biatlonas, dailusis čiuožimas, greitasis čiuožimas trumpajame take, kalnų slidinėjimas, ledo ritulys, orientavimosi sportas slidėmis, slidinėjimas ir snieglenčių sportas.