Lietuvos čempionato estafetėje triumfavo Šiaulių „Sako“ ir Ignalinos „Būdakalnio“ ekipos

Šeštadienį Smiltynėje vyko Lietuvos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionato estafetės rungtis. Tiek vyrų, tiek moterų grupėse buvo perimti čempionų titulai. Vos per pusę rato finišo tiesiojoje Petras Andrašiūnas iš Šiaulių „Sako“ aplenkė Ignalinos „Būdakalnio“ atstovą Šarūną Dmukauską ir komandai po metų pertraukos sugrąžino nugalėtojų titulą. Moterų grupėje po šešerių metų pertraukos čempionių titulas atiteko Ignalinos „Būdakalnio“ komandai.

Estafečių rungtis yra itin dinamiška, kiekvienas komandos narys turi įveikti po du etapus, tad lyderiai pranašumą gali prarasti bet kada. Vyrų elito grupėje laimėtojų Šiaulių „Sako“ ekipą sudarė Donatas Mickus, Ignas Ambrazas ir Petras Andrašiūnas. Jų suminis laikas buvo 2 val. 17 min. 10 sek.

Komanda lyderiavo nuo pat varžybų pradžios ir šią poziciją išlaikė iki pat finišo. Paskutinį, šeštąjį etapą važiavusiam Šiaulių „Sako“ atstovui P. Andrašiūnui teko šią poziciją apsaugoti kovoje su Š. Dmukausku iš Ignalinos „Būdakalnio“. Į priekį finišo koridoriuje pastarojo nepraleidęs P. Andrašiūnas laimėjo liniją kirtęs vos keliomis milisekundėmis greičiau.

Lyderių poziciją iki galo apgynęs P. Andrašiūnas po varžybų pasakojo, kad į paskutinį etapą išvažiavo pirmas ir nežinojo ar netoliese jį kas vejasi varžovai.

„Tačiau labai gerai pasirodė Nojus Kalvaitis, kuris gerą laiką pademonstravo penktajame etape, tad paskutiniu etapu važiavęs Šarūnas Dmukauskas mane pavijo antrame punkte. Važiavome kur kartu, kur skirtingais variantais, bet parodomajame punkte jis pasirodė anksčiau maždaug 20 sekundžių. Žinojau, kad bus punktų skaidymas ir reikia kovoti iki galo. Kai pamačiau jį važiuodamas palei jūrą, supratau, kad jam buvo ilgesnis trasos skaidymas toje atkarpoje. Taigi, iki pat galo važiavau priekyje, – pasakojo P. Andrašiūnas, pridūręs, kad paskutiniame punkte trumpas jo sustojimas ir padarė intrigą finišo tiesiojoje. – Mane beveik pavijo tuomet varžovas, bet aš puikiai žinojau finišo koridorių. Užsiėmiau poziciją ir to pakako, kad laimėtume prieš „Būdakalnį“.“

Sidabro medalius iškovojusią Ignalinos „Būdakalnio“ vyrų komandą sudarė: Darius Kalvaitis, Nojus Kalvaitis ir Šarūnas Dmukauskas. Trečią vietą iškovojo Vilniaus „Perkūno“ komanda, kurią sudarė Aidas Žigilėjus, Ąžuolas Macijauskas ir Jonas Maišelis, kurių suminis laikas buvo 2 val. 18 min. 24 sek.

Moterų grupėje po šešerių metų pertraukos čempionių titulą susigrąžino Ignalinos „Būdakalnio“ ekipa, o varžybos vyko toje pačioje vietovėje – Smiltynėje. Auksą iškovojusios Ramunė Arlauskienė ir Austėja Kalvaitytė užfiksavo suminį 1 val. 41 min. 55 sek. rezultatą. Į priekį „Būdakalnio“ ekipa įsiveržė tik įpusėjus varžyboms, iki tol lyderės poziciją turėjo Šiaulių „Sako“ ekipa.

Pirmu ir trečiu etapu startavusi R. Arlauskienė teigė, kad vilčių susigrąžinti titulą nepervertino, bet tikėjo, kad galimybė yra. „Po pirmojo etapo tikrai negalvojau, kad mūsų komanda gali pretenduoti į pirmą vietą. Bet, kaip sakoma, varžybos baigiasi finiše“, – po varžybų sakė R. Arlauskienė.

Galutinėje rikiuotėje Šiaulių „Sako“ komanda, kurią sudarė Gabrielė Andrašiūnienė ir Vesta Ambrazaitė nuo lyderių atsiliko beveik 6 min. Bronzos medaliai atiteko Vilniaus „Perkūno“ atstovėms Algirdai Mickuvienei ir Patricijai Babrauskaitei, kurios užfiksavo suminį 1 val. 50 min. 44 sek. rezultatą.

Rezultatai