Portugalijoje sprinto rungtimi pasibaigė finalinis pasaulio taurės etapas

Sekmadienį Portugalijoje pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais taurės etape vyko paskutinė rungtis – sprintas. Gabrielė Andrašiūnienė tarp painių Odemyros miestelio gatvių greitame sprinte moterų elito grupėje užėmė 8 vietą.

Lietuvė 4,8 km distanciją su 18 kontrolinių punktų įveikė per 17 min. 54 sek. ir galutinėje rikiuotėje buvo 8-a, tačiau distancijos pradžioje rikiavosi ir antrojoje pozicijoje. G. Andrašiūnienė pripažino, kad trasa buvo labai paini, bet užtat – įdomi, pridūrusi, kad dėl šios priežasties pasirinkti variantai į kontrolinius punktus daug ką nulėmė.

„Tačiau optimaliausius variantus greitai važiuojant rasti buvo sunku. Pats miestelis labai kalnuotas, todėl trasoje buvo labai daug laiptų. Keliose vietose pasirinkau ne pačius geriausius kelius, bet sekėsi sąlyginai gerai“, – po finišo kalbėjo G. Andrašiūnienė.

Trasa buvo išties greita, kadangi organizatoriai žadėjo lyderio laiką 22 minutes, tačiau antrą dieną iš eilės pasaulio taurės etape triumfavusi Danijos orientacininkė Camilla Soegaard distanciją įveikė per 15 min. 53 sek. Nuo jos artimiausia varžovė buvo britė Clare Dallimore, kuri atsiliko 7 sek. nuo lyderės Trečia vieta atiteko portugalei Marisa Costa (19:19 min.).

Vyrai varžėsi 6,7 km distancijoje su 23 kontroliniais punktais. Lietuvos rinktinės narys Jonas Maišelis distanciją įveikė per 20 min. 36 sek. ir užėmė 15 vietą. Kitas Lietuvos atstovas Šarūnas Dmukauskas užėmė 20 vietą, distanciją jis įveikė per 20 min. 55 sek.

Pasaulio taurės etape sprinte triumfavo čekas Vojtechas Ludvikas. Jis distanciją įveikė per 17 min. 42 sek. Antrą vietą užėmęs kitas Čekijos sportininkas Krystofas Bogaras nuo lyderio atsiliko 24 sek. Trečioje pozicijoje rikiavosi suomis Pekka Niemi (18:56 min.).

Šis pasaulio taurės etapas buvo finalinis. Po jo paaiškėjo šio sezono pasaulio taurės įskaitos laimėtojai. Moterų grupėje titulą jau po pirmų dviejų taurės etapų pirmavusi čekė Martina Tichovska išlaikė lyderės poziciją ir po finalinio etapo, sumoje su 365 įskaitiniais taškais. Antroje pozicijoje rikiuojasi danė C. Soegaard (304 tšk.), o trečia – čekė Veronika Kubinova (268 tšk.).

Po finalinio taurės etapo pasaulinėje įskaitoje iš 11 į 7 vietą pakilo A. Mickuvienė (205 tšk.), o G. Andrašiūnienė – iš 22 į 17 poziciją (145 tšk.).

Vyrų grupėje dėl pirmos vietos buvo kur kas didesnė intriga. Po dviejų etapų pirmavęs rusas Antonas Foliforovas nusirito į 4 poziciją, o pasaulio taurės įskaitą šį sezoną iškovojo čekas K. Bogaras (304 tšk.). Antroje pozicijoje rikiavosi kitas čekas V. Ludvikas (293 tšk.), o trečias – rusas Ruslanas Gritsanas (285 tšk.). Aukščiausią poziciją tarp Lietuvos atstovų užėmė J. Maišelis – 15-ą.

Pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatas kitais metais vyks Danijoje.

Rezultatai

GPS moterų

GPS vyrų