Lietuvos orientavimosi sporto klubų taurėje vilniečiai apgynė nugalėtojų titulą

Sekmadienį Biržų rajone esančiame Kirdonių kaimo apylinkių miške paaiškėjo stipriausias šių metų Lietuvos orientavimosi sporto klubas. Vilniaus „Ąžuolo“ orientacininkų ekipai pavyko apginti stipriausio orientavimosi sporto klubo vardą Lietuvoje ir taip pratęsė savo pergalių seriją trečius metus iš eilės.

Vilniečiams pavyko aplenkti kitas 33 komandas, o iš viso „Ąžuolo“ klubas sukomplektavo pilnas tris komandas, kurios visos sėkmingai įveikė estafetės rungtį.

„Ąžuolo“ orientacininkams pavyko įsiveržti į priekį jau po pirmųjų etapų ir lyderių pozicijos nepaleido iki pat varžybų pabaigos.

11 etapų estafečių varžybas vilniečiai įveikė per 3 val. 27 min. 1 sek. Varžybų pabaigoje jiems įkandin nuolatos bėgo Šiaulių „Igtisos“ komanda. Paskutiniu etapu bėgęs Vilius Aleliūnas buvo beveik sumažinęs deficitą, tačiau aplenkti varžovų nebepavyko. Antrąją vietą užėmusi Šiaulių ekipa nuo lyderių atsiliko vos 19 sek.

„Mumis niekas netikėjo, net komandos sudarytojas Gediminas Misius. Šiemet, mūsų vertinimu, komandos nariai buvo ne tokie stiprūs, todėl iš tos pusės mes labai džiaugiamės, kad mums pavyko tą padaryti“, – pergale džiaugėsi Vilniaus „Ąžuolo“ atstovė ir Lietuvos orientavimosi sporto bėgte rinktinės narė Indrė Valaitė.

Favorite laikyta „Igtisos“ komanda suklupo dar varžybų pradžioje – pirmu etapu bėgusi moteris neišvengė klaidų.

„Mes galvojome, kad „Ąžuolas“ galėjo mums įkąsti, bet viena stipriausių moterų pas mus nelabai gerai prabėgo pirmąjį etapą, dėl ko nepavyko kitiems jau sumažinti deficito. Net ir stipriausi neišvengia klaidų“, – sakė paskutiniu etapu už „Igtisos“ ekipą bėgęs Vilius Aleliūnas.

Dėl trečiosios vietos vyko taip pat įnirtinga kova. Paskutiniu etapu beveik kartu startavo Vilniaus „Perkūno” atstovas Darius Sadeckas ir Prienų „Šilo” komandos narys Algirdas Bartkevičius. Visą distanciją kova vyko apylygė, tačiau finišo arenoje pirmasis pasirodė A. Bartkevičius. Vilniečių ekipą sumoje jie pranoko 41 sek. ir užfiksavo 3 val. 43 min. 54 sek. Rezultatą.

Klubų komandos yra sudaromos iš 11 sportininkų, tarp kurių turi būti vyrų ir moterų elito atstovų bei veteranų ar jaunimo grupių dalyvių.

Kasmet nuo 1993 metų vykstančiose Klubų taurės varžybose Vilniaus „Ąžuolo“ komanda nugalėjo jau 6-ąjį kartą.

Rezultatai