Pasaulio orientavimosi sporto taurėje Gabija Ražaitytė užėmė 26 vietą

Mareks Galinovskis nuotr.

Norvegijoje šeštadienį pasaulio orientavimosi sporto taurės etapas tęsėsi persekiojimo rungtimi. Lietuvos rinktinės narė Gabija Ražaitytė užėmė 26-ą vietą, o Aušrinė Kutkaitė – 32-a tarp 105 startavusių sportininkių.

Pirmą kartą į pasaulio taurės įskaitą įtrauktas varžybų formatas išties sukaustė sirgalius prie ekranų ir pateikė dinamikos bei intrigos eigoje. Ryte reikėjo įveikti trumpą prologą, kuris moterims buvo 3,3 km, o vyrams – 4 km. Popiet vyko persekiojimo varžybos. Starto laikas dėliojamas pagal atsilikimą nuo lyderio, tačiau buvo dvigubinamas.

Geriausiai tarp Lietuvos atstovių pasirodžiusi G. Ražaitytė prologe užėmė 22-ą vietą, tad lyderę persekiojime turėjo vytis 7 min. 6 sek.

„Planas buvo gerai prabėgti ryte, kad kuo geresnę starto poziciją turėčiau persekiojime. Manau, kad pavyko gerai, bet prologe bėgant į pirmą punktą šaka skaudžiai perbraukiau akį, tad toliau bėgant matomumas buvo sunkokas, – apie sudėtingą rungties pradžią atsiliepė G. Ražaitytė, pridūrusi, kad dėl to nebuvo lengva nei skaityti žemėlapį, nei matyti kur bėgi. – Truputį išmušė iš vėžių, bet susikaupiau, pavijau dar kelias varžoves – su jomis bėgdama jaučiausi labiau užtikrinta, kad orientuojamės tiksliai. Taip ir prabėgome“.

Lietuvė pasakojo, kad popiet vykusiame persekiojime pavyko išlaikyti labai aukštą bėgimo ir orientavimosi tempą. Orientuotis taip pat pavyko sklandžiai – klaidų nebuvo.

„Pradžioje motyvavau save, kad iki arenos tarpiniame punkte reikia atsilaikyti kartu su kitomis, o po to bus matyt. Manau, kiek galėjau, tiek padariau geriausia, – pasakojo po varžybų G. Ražaitytė, pridūrusi, kad ir pati Skandinavijos miškų specifika jai – nesvetima. – Tikrai buvo aišku ko tikėtis pasižiūrėjus į senus vietovės žemėlapius. Kietas gruntas, matomumas geras, aišku, vietomis prasčiau“.

Kita Lietuvos atstovė A. Kutkaitė persekiojimo rungtyje finišavo 32-oje pozicijoje, užfiksavusi 53 min. 38 sek. rezultatą.

Švedai tęsė savo pergalių seriją. Vakar ilgojoje distancijoje triumfavusi švedė Tove Alexandersson užtikrintai laimėjo ir persekiojimo rungtį. Lyderės pozicijoje startavusi Švedijos orientacininkė pirmavo visą 5,9 km trasą. Antroje pozicijoje likusi jos komandos narė Karolin Ohlsson atsiliko 3 min. 24 sek. Beveik kartu su ja finišavo ir Rusijos atstovė Anastasia Rudnaya, kuri pralaimėjo K. Ohlsson 11 sek.

Tarp vyrų vyko kur kas aršesnė kova. Finišo tiesiojoje kova dėl nugalėtojo titulo vyko tarp 7 sportininkų, tačiau pirmasis liniją kirto švedas Williamas Lindas. Jis pademonstravo įspūdingą sportinę formą, kadangi persekiojime po prologo startavo vos 17-oje pozicijoje ir vijosi lyderį 3 min. 24 sek. Vakarykštės ilgosios distancijos nugalėtojas švedas Gustavas Bergmanas buvo antras, o trečioje pozicijoje rikiavosi prancūzas Fredericas Tranchandas (+00:02 min.).

Vienintelis šioje distancijoje startavęs Lietuvos atstovas Leonas Mockūnas po prologo buvo 78-as, tad persekiojime teko vytis lyderį 10 min. 36 sek. Tačiau lietuviui nepavyko išlaikyti pozicijos ir jis finišo arenoje pasirodė 87-as tarp 120 sportininkų.

Tai buvo trečiasis pasaulio taurės etapas. Finalinis pasaulio taurės etapas vyks spalio 4-7 dienomis Čekijoje.

Rezultatai