Pasaulio čempionate kvalifikacijos barjerą į finalą įveikė 4 Lietuvos atstovai

Latvijoje šeštadienio ryte vyko kovos į pasaulio orientavimosi sporto sprinto finalą. Pačiame Rygos centre tarp 50 valstybių pajėgiausių sportininkų varžėsi ir šeši Lietuvos atstovai – keturiems jų pavyko įveikti kvalifikacijos barjerą. Jau popiet sprinto finale bėgs Jonas Vytautas Gvildys, Vilius Aleliūnas, Algirdas Bartkevičius ir Aušrinė Kutkaitė.

Sprinto kvalifikacijoje vyrams reikėjo įveikti 3,5-3,6 km distancijas. Iš viso buvo po tris moterų ir vyrų pogrupius, kiekviename jų į finalą pateko po 15 geriausiai pasirodžiusių atletų. Savo pogrupyje geriausiai tarp Lietuvos vyrų pasirodė J. V. Gvildys, kuris buvo 9-as ir distanciją įveikė per 12 min. 9 sek. Pogrupio lyderis buvo švedas Jonas Leanderssonas.

A. Bartkevičiaus pogrupyje konkurencija buvo didžiausia, kadangi į finalą patekęs 15-ukas turėjo ypač mažą atotrūkį iki lyderio – paskutinis vos 27 sek. Pats A. Bartkevičius buvo 13-as ir distanciją įveikė per 12 min. 8 sek.

Kitas Lietuvos atstovas V. Aleliūnas distanciją įveikė per 11 min. 49 sek. ir atsirinko paskutiniu numeriu į finalą – savo pogrupyje buvo 15-as. Nuo lyderio belgo Janiko Michielso lietuvis atsiliko 49 sek.

Kvalifikacijoje startavo trys Lietuvos moterys. Į finalą patekti pavyko tik A. Kutkaitei, kuri savo pogrupyje buvo 13-a. Moterims reikėjo įveikti 3,1-3,4 km distanciją, lietuvė ją įveikė per 13 min. 6 sek. ir nuo pogrupio lyderės šveicarės Juditos Veider atsiliko 1 min. 33 sek.

Kitos dvi Lietuvos atstovės į finalą nepateko, savo skirtinguose pogrupiuose abi užėmė 21-as pozicijas. C pogrupyje startavusi Teklė Emilija Gvildytė distanciją įveikė per 15 min. 19 sek. Jai iki finalo pritrūko daugiau nei pusantros minutės. Taip pat 21-ą vietą savo pogrupyje užėmusi Vesta Ambrazaitė distanciją įveikė per 14 min. 11 sek., norint įveikti kvalifikacijos barjerą jai pritrūko beveik minutės.

Sprinto finalas prasidės nuo 14.50 val.