Pasaulio jaunimo čempionate į vidutinės finalą pateko 4 Lietuvos atstovai

Rokas Lipnickas

Organizatorių nuotr.

Ketvirtadienį pasaulio orientavimosi sporto čempionatas Vengrijoje tęsėsi vidutinės rungties kvalifikacija, kurios barjerą pavyko įveikti 4 Lietuvos atstovams. Rokas Lipnickas, Rokas Barauskas, Judita Traubaitė ir Akvilė Bartkevičiūtė jau rytoj stos prie starto linijos vidutinės distancijos finale.

Tiek vaikinų, tiek merginų grupėje buvo po tris pogrupius, kiekvieno jų 20 geriausiai pasirodę sportininkų ir patenka į A finalą.

Pirmajame merginų pogrupyje 14-oje pozicijoje rikiavosi J. Traubaitė. Lietuvė 3,4 km distanciją su 16 kontrolinių punktų įveikė per 27 min. 48 sek. Šiame pogrupyje taip pat startavusi Kastė Rutkauskaitė buvo 35-a ir į pagrindinį finalą neprasibrovė.

Kitame merginų pogrupyje užfiksavusi 16-ą pagal gerumą rezultatą buvo A. Bartkevičiūtė. Mergina 3,5 km trasą su 16 kontrolinių punktų prabėgo per 29 min. 13 sek. Grupės lyderė buvo rusė Veronika Kalinina. Trečiajame merginų pogrupyje startavusi Ugnė Liegutė į A finalą nepateko, ji buvo 25-a.

Geriausiai savo pogrupyje pagal pasiektą vietą tarp Lietuvos vaikinų pasirodė R. Barauskas, kuris antrajame pogrupyje buvo 15-as. Lietuvis 4,3 km distanciją su 17 kontrolinių punktų įveikė per 28 min. 28 sek. Antrajame vaikinų pogrupyje lyderis buvo norvegas Kasperis Fosseris, kuris trasą prabėgo per 24 min. 46 sek. Kitas Lietuvos atstovas šiame pogrupyje Rokas Vaitkus buvo 53-ias ir į A finalą nepateko. Trečiajame pogrupyje startavęs lietuvis Pranas Germanavičius buvo 24-as, jam iki pagrindinio finalo pritrūko pusės minutės.

Pirmajame vaikinų pogrupyje R. Lipnickas buvo 17-as, 4,2 km distanciją su 17 kontrolinių punktų jis įveikė per 28 min. 22 sek. Pogrupio lyderis buvo norvegas Eirikas Langedalas Breivikas, trasą įveikęs trimis minutėmis greičiau, nei lietuvis.

Rezultatai

GPS merginų

GPS vaikinų

Merginų žemėlapis

Vaikinų žemėlapis

 

JWOC Middle Distance Qualification