Pasaulio čempionato sprinte K. Rutkauskaitė užėmė 24-ą vietą

Antradienį Vengrijoje pasaulio jaunimo orientavimosi sporto čempionatas tęsėsi sprinto distancija. Tarp Kečkemėto miesto gatvelių painiai suplanuota trasa orientacininkams pateikė nemenką iššūkį bėgant maksimaliu greičiu tiksliai susiorientuoti. Antrą varžybų dieną aiškėja ryški Lietuvos rinktinės lyderė – Kastė Rutkauskaitė užėmė 24-ą vietą tarp 148 startavusių sportininkių.

3,6 km distanciją su 21 kontroliniais punktais lietuvė įveikė per 17 min. 59 sek. ir nuo nugalėtojos šveicarės Simonos Aebersold atsiliko 2 min. 24 sek.

K. Rutkauskaitė pasakojo, kad apsiprasti su specifine vietove buvo ganėtinai sudėtinga, dėl to nebuvo lengva orientuotis sklandžiai.

„Nepasakyčiau, kad sekėsi labai gerai. Be klaidų orientuotis buvo nelengva pradžioje, tas matyti iš mano bėgimo į 3 kontrolinį punktą. Daugiau klaidų didelių pavyko išvengti, tik keli pasirinkimai į kontrolinius punktus nebuvo patys geriausi“, – paklausta, kaip vertina savo pasirodymą sprinto distancijoje atsiliepė lietuvė.

Trasos atžvilgiu lietuvė buvo kritiška – jai ji asmeniškai nepatiko. „Aišku, teigti, kad ji nėra verta pasaulio čempionato negaliu. Tačiau trasa buvo kiek kitokia, nei tikėjausi. Sunku buvo skaityti žemėlapį, nemažai visko primakaluota: daug dirbtinių tvorų, siauri skersgatviai, draudžiamos teritorijos, o ir ji pati painiai suplanuota. Iš techninės pusės tai galvą pasukti buvo nemažai kur“, – apie klaidžią sprinto distanciją atsiliepė K. Rutkauskaitė.

Kita Lietuvos atstovė Ugnė Gineikaitė buvo 74-a (19:27 min.), Ugnė Liegutė – 81-a (19:47 min.), Judita Traubaitė – 96-a (20:32 min.).

Vaikinai turėjo įveikti 4,07 km distanciją su 29 kontroliniais punktais. Greičiausias lietuvis buvo Rokas Lipnickas, kuris šią distanciją įveikė per 18 min. 17 sek. ir užėmė 72-ą vietą. Nuo čempiono vokiečio Colino Kolbe jis atsiliko dviem su puse minutės.

JWOC 2018 nuotr.

Kitas Lietuvos atstovas Pranas Germanavičius buvo 79-as (18:32 min.). Rokas Barauskas užėmė 90-ą poziciją (18:39 min.). Rokas Vaitkus tarp 160 startavusių vaikinų buvo 99-as (18:56 min.).

Trečiadienį sportininkams yra poilsio dieną nuo varžybų, o ketvirtadienį čempionatas tęsis vidutinės distancijos kvalifikacija.

Rezultatai: 

Merginų GPS

Vaikinų GPS