Pasaulio jaunimo orientavimosi sporto čempionato pradžia: po ketverių metų pertraukos trisdešimtukas merginų ilgojoje distancijoje

K. Rutkauskaitė oficialiame modelyje

Pirmadienį Vengrijoje ilgąja distancija prasidėjo pasaulio jaunimo orientavimosi sporto čempionatas. Daugelis šį startą vadina sunkiausiu visoje jaunimo pirmenybių istorijoje dėl savo distancijų ilgumo. Geriausiai iš Lietuvos atstovų pasirodė Kastė Rutkauskaitė, kuri užėmė 26-ą vietą tarp 148 startavusių sportininkių.

10,2 km distanciją su 18 kontrolinių punktais lietuvė įveikė per 1 val. 8 min. 7 sek. ir nuo nugalėtojos šveicarės Simonos Aebersold atsiliko 13 min. 30 sek. K. Rutkauskaitė pasakojo, kad bėgti jai sekėsi gerai, tačiau kai kuriose vietose buvo sunkoka orientuotis. Nepaisant to, trasa – pritaikyta greitam bėgimui. Tuo įsitikinusi lietuvė.

„Trasos pradžioje jaučiausi užtikrintai, apsiprasti su žemėlapiu bėgant pavyko greitai, taip pat ir pasirinkti tinkamą bėgimo tempą. Jį pavyko beveik visą trasą ir pavyko išlaikyti. Visiškai tai įgyvendinti sutrukdė neužtikrintumo jausmas, kadangi teko ne kartą sustoti“, – pasakojo K. Rutkauskaitė, pridūrusi, kad trasos pabaigoje jautėsi nuovargis, o po parodomojo punkto, kur buvo didelis sujudimas, trasos pabaigoje neišvengė ir orientavimosi klaidų.

Geriausiai pasirodžiusi lietuvė nudžiugino komandą ir sirgalius, kadangi tokio rezultato tarp Lietuvos merginų ilgojoje trasoje nebuvo keletą metų. Tiesa, K. Rutkauskaitė pripažino, kad jai padėjo perprasti vietovę anksčiau rengtos treniruočių stovyklos Vengrijoje.

„Man asmeniškai apsiprasti nebuvo sunku, įsivaizdavau ko tikėtis. Nors trasos ir labai greitos, bet vietovė savo specifiką turi. Ankstesnės treniruočių stovyklos tikrai turėjo teigiamą įtaką ją pajusti“, – pasakojo K. Rutkauskaitė.

Kita Lietuvos atstovė Ugnė Liegutė buvo 70-a (1:16:07 val.), Akvilė Bartkevičiūtė – 79-a (1:17:52 val.), Ugnė Gineikaitė – 103-ia (1:23:43 val.). Judita Traubaitė buvo 110-a (1:27:59 val.).

Vaikinai turėjo įveikti 15 km distanciją su 29 kontroliniais punktais. Greičiausias lietuvis buvo Rokas Vaitkus, kuris šią distanciją įveikė per 1 val. 29 min. 30 sek. ir užėmė 68-ą vietą. Nuo čempiono norvego Kasperio Fosserio jis atsiliko kiek daugiau nei 20 minučių.

Kitas Lietuvos atstovas Rokas Barauskas buvo 86-as (1:32:20 val.). Iškart po jo rikiavosi Pranas Germanavičius 87-oje pozicijoje (1:32:40 val.). Rokas Lipnickas tarp 165 startavusių vaikinų buvo 94-as (1:34:38 val.).

Antradienį čempionatas tęsiasi sprinto rungtimi.

GPS merginų

GPS vaikinų

Rezultatai: 

JWOC 2018 Long Distance