Europos jaunučių ir jaunių orientavimosi sporto čempionate Bulgarijoje lietuviai šalių įskaitoje liko 20-ti

Europos jaunučių ir jaunių orientavimosi sporto čempionatas bėgte birželio 29–liepos 1 dienomis vyko Bulgarijoje, Veliko Tarnovo apylinkėse. Sprinto finalo, ilgos ir komandinės estafetės rungtys driekėsi specifinėje kalvotoje vietovėje. Bendroje šalių įskaitoje po trijų dienų varžybų Lietuvos rinktinė užėmė 20-ą vietą iš 31 šalių. Visose amžiaus grupėse dominavo Suomijos orientacininkai.

Sprinto finalas – pilių apsuptyje

Penktadienį Europos čempionatas jauniesiems sportininkams prasidėjo greita sprinto rungtimi po senąją piliavietę.

Vaikinų iki 16 metų grupėje Augusts Velde 36-ą vietą dalinosi su vengru Aronu Szuromiu, 2,2 km distanciją įveikęs per 12 min. 28 sek. Tadas Dementavičius 60-tą poziciją dalinosi su ukrainiečiu Vladyslavu Arbuzovu (13:18 min.). Kitas Lietuvos atstovas Adomas Časas 66-ą vietą užėmė kartu su slovaku Tiboru Fedoru, o Andojas Lapinskas buvo 69-as.

Vyresnių vaikinų grupėje startavęs Adomas Repšys užėmė 64-ą viet, 2,5 km trasą įveikęs per 14 min. 55 sek. Dovydas Kaušakys buvo 72-as, Darius Mitrikas 86-as, o Rokas Barauskas 104-as.

Tarp Lietuvos merginų greičiausia sprinte buvo Viktorija Drazdauskaitė, kuri 18 metų amžiaus grupėje užėmė 45-ą vietą. Jos komandos draugė Ugnė Liegutė buvo 63-ia, Judita Traubaitė 66-ta, o Justė Skaisgirytė 85-ta. Jaunesnės merginos 16 metų grupėje buvo Gabrielė Tirlikaitė, kuri buvo 60-ta. Kita Lietuvos atstovė šioje amžiaus grupėje Ugnė Skučaitė buvo 63-ia, o Beatričė Karlonaitė 73-ia.

Visi rezultatai

GPS – Sprintas vaikinų iki 18 grupėje
GPS – Sprintas vaikinų iki 16 m. grupėje 
GPS – Sprintas merginų iki 18 m. grupėje
GPS – Sprintas merginų iki 16 m. grupėje

Nuotraukų albumas iš sprinto finalo:

Ilgoji distancija ir paieškos tarp mažų objektų

Šeštadienį pirmenybės jauniesiems orientacininkams tęsėsi ganėtinai raižytame Tarnovo miške. Įššūkis buvo ieškoti kontrolinių punktų detaliame žemėlapyje. Stipriausiai iš Lietuvos atstovų ištvermės reikalaujančioje ilgojoje distancijoje pasirodė J. Traubaitė, kuri savo amžiaus grupėje (iki 18 metų) užėmė 17-ą vietą. 5,5 km distanciją su 365 m vertikalaus sukilimo ji įveikė per 56 min. 47 sek.

Kita lietuvė U. Liegutė buvo 34-a, V. Drazdauskaitė 64-a, o J. Skaisgirytė 68-a. Jaunesnės merginos iki 16 metų pasirodė kiek prasčiau. G. Tirlikaitė buvo 63-ia, U. Skučaitė 67-a, o B. Karlonaitė 77-a.

Vaikinų grupėje šešiolikmečiai lietuviai prabėgo ganėtinai panašiai. A. Lapinskas buvo 34-as, T. Dementavičius 38-as, o A. Velde 45-as. A. Časas užėmė 87-ą vietą. Vyresnieji vaikinai turėjo įveikti ilgiausią distanciją. 6,7 km trasą su beveik 450 m vertikalaus sukilimo D. Kaušakys įveikė per 1 val. 7 min. 5 sek. ir buvo 54-as. D. Mitrikas užėmė 71-ą, A. Repšys 95-ą, o R. Barauskas 111-ą poziciją.

Rezultatai ilgos distancijos

GPS – Ilgoji distancija vaikinų iki 18 m. grupėje 
GPS – Ilgoji distancija vaikinų iki 16 m. grupėje 
GPS – Ilgoji distancija merginų iki 18 m. grupėje 
GPS – Ilgoji distancija merginų iki 16 m. grupėje 

Komandinėje rungtyje tarp lietuvių geriausiai pasirodė vaikinai šešiolikmečiai

Paskutinę Europos čempionato dieną Bulgarijoje vyko estafetės rungtis. Lietuvos vaikinų iki 16 metų trijulė užėmė 12-ą vietą. A. Lapinskas, T. Dementavičius ir A. Velde bendrai sumoje etapus įveikė per 1 val. 38 min. 11 sek. ir nusileido lyderiams čekams beveik 17 min.

Vaikinų iki 18 metų grupėje Lietuvos trijulė su R. Barausku, D. Mitriku ir D. Kaušakiu buvo 17-ta.

Merginos iki 16 metų buvo 14-os: G. Tirlikaitė, U. Skučaitė ir B. Karlonaitė pralošė beveik pusvalandį nugalėtojoms šveicarėms. Vyresnės Lietuvos merginos savo amžiaus grupėje buvo 18-os. J. Traubaitė, U. Liegutė ir V. Drazdauskaitė pusvalandžiu nusileido čempionėms švedėms.

Rezultatai 

Vaizdo įrašas iš estafečių:

Suminiai komandų rezultatai