Šiauliuose per pasaulinę orientavimosi sporto dieną orientuotis išbandė 1115 mokinių

Genovaitės Beleckaitės nuotr.

Gegužės 23 dienos rytą Šiauliuose nušniokštęs lietus neišgąsdino nei Pasaulinės orientavimosi sporto dienos rengėjų, nei jaunųjų šiauliečių. Jau nuo 9 val. Šiaulių miesto mokyklų teritorijos ir šalia esančių parkų teritorijos „pražydo“ kontrolinių punktų prizmėmis.

Pamokų metu 1115 jaunųjų šiauliečių, miesto gimnazijų, progimnazijų, pradinių mokyklų mokinių ir net darželinukų smagiai ir įdomiai susipažino su orientavimosi sportu įveikdami įvairaus pobūdžio orientavimosi trasas. Neįprastas pamokas ar šventes devyniose Šiaulių miesto švietimo įstaigose organizavo ir vykdė Šiaulių jaunųjų turistų centro orientavimosi sporto, turizmo mokytojai ir vyresnieji mokiniai orientacininkai.

Dainų, Jovaro, Salduvės progimnazijų, mokyklos darželio „Smalsieji pabiručiai“ mokiniai orientavosi mokyklų ir šalia esančių teritorijų žemėlapiuose, kitų įstaigų – Beržynėlio, Lieporių parkuose, o Julaius Janonio gimnazistai ir mokytojai – mokyklos patalpose.

Žemėlapius, foto orientavimosi ir kitų orientavimosi rungčių užduotis, atminimo ženklus sudarė ir atspausdino Evaldas Liekmanis, Šiaulių jaunųjų turistų centro organizatorius. Mokiniai gavo žemėlapius, buvo apdovanoti specialiais Lietuvos orientavimosi sporto federacijos, Šiaulių jaunųjų turistų centro lipdukais, Pasaulinės orientavimosi dienos diplomais.

Vakare, 17 val. miesto masinių orientavimosi sporto varžybų „Azimutas“ rengėjai pakvietė į Centrinį miesto parką. Čia orientavosi sporto trasas įveikė dar 120 įvairaus amžiaus dalyvių.