Trečiadienį orientacininkai varžėsi Lietuvos kariuomenės čempionate

Komandinės įskaitos nugalėtojai

Trečiadienis buvo neeilinė darbo diena Lietuvos kariuomenei priklausantiems kariams, kurie užsiima orientavimosi sportu. Profesinei karo tarnybai priklausantys kariai vietoje darbo savo kuopoje, o kariai savanoriai užuot važiavę į savo civilinius darbus ar studijas, apsivilko lauko uniformą ir išvažiavo į Bražuolėje esantį mišką. Čia jie varžėsi Lietuvos kariuomenės karinio orientavimosi sporto čempionate. Tarp vyrų čempiono titulą apgynė Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) 6-osios rinktinės eilinis Svajūnas Ambrazas, kuris 7,6 km distanciją su 8 kontroliniais punktais įveikė per 41 min. 47 sek. Antrą vietą užėmė KASP 2-osios rinktinės karys savanoris Jonas Vytautas Gvildys, kuris nuo lyderio atsiliko vos 10 sek. Trečioji vieta atiteko KASP 8-osios rinktinės kariui savanoriui Dariui Sadeckui (43:56 min.).

Moterų grupėje ant aukščiausio podiumo laiptelio lipo KASP Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės karė Sandra Paužaitė, kuri šiemet kol kas nuskynė visas Lietuvos čempionatų pergalės orientavimosi sporto bėgte disciplinoje. Sportininkė to pačio nuotolio distanciją kaip ir vyrams įveikė per 56 min. 8 sek. Antrą vietą užėmė atstovė iš tos pačios rinktinės Indrė Valaitė (1:05:50 val.), o trečia buvo Vesta Ambrazaitė iš KASP 6 rinktinės (1:06:47 val.).

Sudėjus geriausius 4-ių komandos narių rezultatus, bendroje įskaitoje ant aukščiausio podiumo laiptelio lipo KASP 2-oji rinktinė kartu su J. V. Gvildžiu, Mindaugu Kvedaravičiumi, Marijonu Gipu, Simonu Tamošaičiu ir Artūru Džiaugiu. Suminis nugalėtojų rezultatas buvo 3 val. 9 min. 27 sek. Antri, kaip ir praėjusiais metais, buvo KASP 8 rinktinės atstovai: D. Sadeckas, Aidas Barkauskas, Sandra Paužaitė, Indrė Valaitė ir Gabrielė Andrašiūnienė (suminis laikas 3:38:25 val.). Trečią vietą užėmė KASP 6 rinktinė: S. Ambrazas, Regimantas Kavaliauskas, V. Ambrazaitė ir Egidijus Buožys (suminis laikas 3:44:55 val.).

Rezultatai