Lietuvai pasaulio OSS studentų čempionate atstovaus du rinktiniečiai

Aidas Žigilėjus

Nepaisant itin prastų pasiruošimo sąlygų ir neįvykusių atrankos varžybų, Orientavimosi sporto slidėmis komitetas nusprendė deleguoti studentų komandą į Pasaulio orientavimosi sporto slidėmis studentų čempionatą (FISU), kuris vasario 20-25 dienomis vyks Estijoje, Tartu.

Komanda buvo sudaryta atsižvelgiant į praėjusio sezono orientavimosi sporto slidėmis varžybų rezultatus, komiteto sprendimu. Nuspręsta deleguoti du sportininkus: Vesta Ambrazaitė (Vilniaus universitetas) ir Aidas Žigilėjus (Kauno technikos kolegija). Jie startuos sprinto ir mišrių estafečių rungtyse.

Siekiant plėtoti orientavimosi sporto slidėmis discipliną ir norint užsitikrinti vietą Žiemos Universiados programoje, yra itin svarbu pasaulio orientavimosi sporto slidėmis studentų čempionatuose turėti kuo didesnį dalyvaujančių šalių skaičių. Todėl dalyvavimas šių metų studentų pasaulio čempionate yra svarbus žingsnis žvelgiant į ateities perspektyvą visai orientavimosi sporto slidėmis disciplinai. Žiemos Universiada vyks 2019 metais Krasnojarske, Rusijoje.

Pasaulio studentų OSS čempionato puslapis