Europos čempionate orientacininkai varžėsi vidutinėje distancijoje

Bulgarijoje vidutinės trasos rungtimi tęsiasi Europos orientavimosi sporto slidėmis čempionatas. Trasos driekėsi Veliningrado miškuose beveik 2 km virš jūros lygyje, o vietomis sniego trūkumas sportininkams buvo tikrai nemenkas iššūkis.

Gabrielė Andrašiūnienė 8,8 km distanciją su 16 kontroliniais punktais ir beveik 200 metrų vertikalaus sukilimo įveikė per 33 min. 7 sek ir užėmė 28-tą poziciją. Lietuvė pasakojo, kad varžybose buvo palanku rinktis patį tiesiausią kelią į kontrolinį punktą, buvo galimybė slysti ne sniego vėže, kadangi sniego pluta pakankamai gerai laikė.

Tarp moterų dominavo favoritė Tove Alexandersson iš Švedijos, kuri iškovojo jau trečiąjį aukso medalį šiame čempionate. Daugiau nei minute ji atitrūko nuo artimiausios varžovės iš Rusijos Marijos Kečkinos ir užfiksavo 25 min. 11 sek. rezultatą. Bronzos medalį iškovojo švedė Linda Lindkvist (26:24 min.).

Vyrų grupėje tarp lietuvių greičiausias buvo Regimantas Kavaliauskas, kuris 9,7 km distanciją su 20 kontrolinių punktų ir 220 metrų vertikalaus sukilimo jis įveikė per 32 min. 49 sek. ir dalinasi 29-ta vieta su tokį patį laiką užfiksavusiu estu Mattis Jaama. Kitas Lietuvos atstovas Nerijus Šulčys užėmė 36-tą vietą (35:46 min.), Vitalijus Petrulis – 40-tą (38:08 min.), o Andrejus Gerasimovas – 44-tą vietą (39:56 min.) tarp 59 šioje rungtyje startavusių atletų.

Čempiono titulą vidutinėje distancijoje apgynė Rusijos slidininkas Andrejus Lamovas, kuris distanciją įveikė per 28 min. 11 sek. Keliolika sekundžių nuo jo atsilikęs jo komandos narys Eduardas Khrenikovas iškovojo sidabrą, o bronza atiteko čempionato šeimininkų rinktinės nariui bulgarui Stanimirui Belomazhevui (28:58 min.).

Orientacininkai iki 20 metų toje pačioje distancijoje varžėsi dėl pasaulio čempiono titulo. Geriausiai tarp Lietuvos atstovų sekėsi vakar į geriausiųjų šešetuką sprinte patekusiai Juditai Traubaitei. Lietuvė 6,6 km distanciją įveikė per 26 min. 32 sek. Čempionės titulą iškovojo Rusijos orientacininkė Marina Vyatkina (23:06 min.), antroje pozicijoje buvo jos tautietė Veronika Kalinina (24:01 min.), o bronzos medalis atiteko norvegei Marlin Haavengen (24:35 min.). Kita Lietuvos atstovė Justė Umbrasaitė užėmė 39-tą poziciją (42:31 min.).

Vaikinų grupėje greičiausiai tarp lietuvių 8,8 km distanciją įveikė jaunimo olimpinio festivalio dalyvis Rokas Vaitkus (28:13 min.), 30-oje pozicijoje rikiuojasi nuo komandos draugo 35 sek. atsilikęs Ignas Ambrazas. Kitas Lietuvos atstovas Kasparas Šulčys užėmė 34-tą vietą (29:41 min.), o Adomas Repšys – 42-ą poziciją (34:05 min.).

Europos jaunių iki 17 metų čempionato debiutantas Gytis Dauknys savo amžiaus grupėje užėmė 26-tą vietą, o čempionu tapo suomis Akseli Virtanen. Merginų grupėje Emilija Tamoševičiūtė buvo 28-ta, jos amžiaus grupėje lydere tapo šveicarė Alina Niggli.

Europos pirmenybės į Velingradą sugrįžo po 41-erių metų pertraukos. Iš viso Europos suaugusiųjų čempionate varžosi 43 moterys ir 64 vyrai iš 18 šalių, jaunimo grupėse – 171 sportininkai. Rytoj sportininkų laukia poilsio diena su treniruote, o čempionatas trečiadienį tęsis daugiausiai ištvermės reikalaujančiomis ilgosios trasos rungtimi visoms amžiaus grupėms.

Moterų GPS

Vyrų GPS

Rezultatai