Pasaulio jaunimo čempionato debiutas J. Traubaitei pažymėtas 6 vieta

Judita Traubaitė

Judita Traubaitė / LOSF atchyvo nuotr.

Bulgarijoje Velingrado mieste pasaulio jaunimo čempionato debiutantė Judita Traubaitė sprinto distancijoje pateko į geriausiųjų šešetuką ir už nugaros paliko ir trimis metais vyresnes grupės favorites iš Skandinavijos.

Tarp merginų iki 20 metų grupėje lietuvė 3,5 km distanciją su 8 kontroliniais punktais ir per 100 metrų vertikalaus sukilimo įveikė per 21 min. 26 sek. Vietą ji dalinasi kartu su tą patį laiką užfiksavusia švede Elin Lundgren.

17 metų J. Traubaitė potencialo turėjo jau ir anksčiau – praėjusiais metais Europos jaunių iki 17 metų čempionate Suomijoje daugiausiai ištvermės reikalaujančioje ilgojoje distancijoje užėmė 6-tą vietą.

Tarp merginų greičiausia buvo suomė Lisa Nenonen, kuri trasą įveikė per 18 min. 51 sek. Sidabro medalį iškovojo rusė Marina Vyatkina (19:03 min.), o bronzą – suomė Siiri Saalo (19:56 min.).  Kita Lietuvos atstovė Justė Umbrasaitė buvo 36-ta (29:21 min.).

Vaikinų grupėje Ignas Ambrazas sprinto distancijoje užėmė 14-tą vietą. 3,77 km distanciją su 10 kontrolinių punktų ir 120 metrų vertikalaus sukilimo lietuvis įveikė per 19 min. 23 sek. ir atsiliko nuo lyderio ruso Igorio Linkevičiaus 2 min. 24 sek. Kitas Lietuvos atstovas Kasparas Šulčys buvo 26-as (21:33 min.), žiemos jaunimo olimpinio festivalio dalyvis Rokas Vaitkus buvo 34-as (23:46 min.), o Adomas Repšys buvo 43-ias (26:21 min.).

Europos jaunių čempionate debiutavo du jauniai sportininkai: Gytis Dauknys užėmė 28-tą poziciją, o tarp slidininkių Emilija Tamoševičiūtė buvo 25-ta. Lyderiai šiose amžiaus grupėse buvo Rusijos atstovai.

6 etapų estafetė

Kartu šiandien tęsėsi ir Europos suaugusiųjų čempionatas, kuriame vyko mišrios sprinto estafetės varžybos. Prie bendros starto linijos čia stojo ir Lietuvos duetas Gabrielė Andrašiūnienė ir Regimantas Kavaliauskas. Lietuviai sumoje po tris etapus įveikė per 57 min. 2 sek. ir užfiksavo 10-tą rezultatą šalių įskaitoje.

Aukso medalius kabinosi Švedijos duetas Tove Alexandersson ir Erikas Rostas (47:19 min.), sidabro medaliai atiteko Suomijos komandai Marjut Turunen ir jos partneriui Tuomas Kotro (47:58 min.), o bronza – Rusijos sportininkams Marijai Kečkinai ir Sergėjui Gorlanovui (47:59 min.).

Europos pirmenybės į Velingradą sugrįžo po 41-erių metų pertraukos. Iš viso Europos suaugusiųjų čempionate varžosi 43 moterys ir 64 vyrai iš 18 šalių, jaunimo grupėse – 171 sportininkai. Rytoj čempionatas tęsis vidutinės trasos rungtimi visoms amžiaus grupėms.

Europos jaunių ir pasaulio jaunimo rezultatai

Europos suaugusiųjų rezultatai