Bulgarijoje sprinto rungtimi prasidėjo Europos orientavimosi sporto slidėmis čempionatas

Bulgarijoje esančiame Velingrado mieste sprinto rungtimi prasidėjo Europos orientavimosi sporto slidėmis čempionatas, kur į geriausiųjų trisdešimtuką pateko Gabrielė Andrašiūnienė ir Nerijus Šulčys. Vienintelė Lietuvos atstovė startavusi suaugusiųjų Europos čempionate G. Andrašiūnienė 3,06 km distanciją įveikė per 24:26 min. ir užėmė 29-tą vietą. Ji nuo lyderės ir čempionato favoritės švedės Tove Alexandersson atsiliko 7 min. 22 sek. Sidabro medalį iškovojo taip pat Švedijos orientacininkė Magdalena Olsson (17:38 min.), o bronza atiteko suomei Salla Koskela (17:53 min.).

Mieste pastarosiomis dienomis buvo kintantis oras iš minusinės temperatūros į teigiamą, tad sportininkams teko varžytis ganėtinai sudėtingomis sąlygomis. Lietuvos rinktinės narė G. Andrašiūnienė pripažino, kad be stačių Bulgarijos kalnų didelį iššūkį kėlė būtent oro sąlygos.

„Buvo labai sunkios sąlygos: lijo stipriai visą dieną, trasos buvo labai minkštos ir purvinos. Miške po medžiais sniego beveik nebuvo, o laukuose geras metras, tad lazdos smigo iki pusės. Vėžės siauros, pirmiesiems startavusiems buvo gerokai sunkiau, nes neištryptas sniegas“, – taip apie greitą sprinto distancijos startą atsiliepė rinktinės narė.

Be jau minėtų sąlygų, varžybos vyko ganėtinai dideliame aukštyje – jis siekė 1,7 km virš jūros lygio. Lietuviai atvyko vos kelios dienos iki čempionato, tad nebuvo pakankamai laiko aklimatizuotis. „Bent jau man, aukštis labai jautėsi, jaučiausi labai sunkiai lipdama į kalnus“– pripažino G. Andrašiūnienė.

1998-ais metais pasaulio vicečempionu tapęs N. Šulčys sprinte 3,34 km distanciją įveikė per 23 min. ir užėmė 29-tą poziciją. Kitas Lietuvos atstovas Regimantas Kavaliauskas buvo 35-tas (24:43 min.), Vitalijus Petrulis 37-as (25:25 min.), o Andrejus Gerasimovas – 43-ias (27:43 min.).

Tarp vyrų nugalėjo Rusijos atstovas Eduardas Khrennikovas, kuris distanciją įveikė per 17 min. 15 sek. Sidabro medalį iškovojo švedas Erikas Rostas (18:00 min.), o bronza atiteko šveicarui Gionui Schnyderis (18:27 min.).

Europos pirmenybės į Velingradą sugrįžo po 41-erių metų pertraukos. Iš viso Europos suaugusiųjų čempionate varžysis 43 moterys ir 64 vyrai iš 18 šalių. Rytoj čempionatas tęsis mišriomis sprinto estafetėmis, kur startuos ir Lietuvos duetas G. Andrašiūnienė ir R. Kavaliauskas. Sekmadienį taip pat prasideda pasaulio jaunimo ir Europos jaunių čempionatai, jaunųjų sportininkų laukia sprinto distancija.

Moterų GPS

Vyrų GPS

Rezultatai

IOF nuotraukų albumas