Vilius Aleliūnas – naujas LOSF vykdantysis direktorius

Sausio 23-ią dieną (antradienis) įvyko LOSF Prezidiumo posėdis, kurio metu vyko atranka LOSF vykdančiojo direktoriaus pareigoms eiti. Po įvykusio balsavimo ir Prezidiumo pasitarimo, naujuoju vykdančiuoju direktoriumi buvo išrinktas Vilius Aleliūnas.

„Pirmiausia reikėtų sustyguoti vidinį federacijos aparatą“, – tokie buvo pirmi žodžiai naujai išrinkto vykdančiojo direktoriaus, o norint tą pasiekti pridūrė, kad reikia aiškiai apibrėžti direktoriaus atsakomybes.

Paklaustas kokie bus pirmieji žingsniai kaip naujojo vykdančiojo direktoriaus orientavimosi sporto federacijos labui, aiškiai nurodė artimiausias veiklas. „Jau vasario pabaigoje bus šaukiama visuotinė LOSF konferencija, reikės sudaryti šių metų biudžetą, kadangi šiemet gavome kur kas daugiau finansavimo (kalbama apie Didelio meistriškumo sportininkų finansavimą iš KKSD – aut. past.), reikia pasvarstyti kaip juos išnaudoti efektyviai komitetų veiklai ir aukšto sporto meistriškumo siekiui“, – sakė V. Aleliūnas.

Taip pat V. Aleliūnas sako žvelgiantis į ilgalaikę perspektyvą, tad prioritetą norėtų skirti ir jaunimo sporto plėtrai bei aukštų rezultatų siekiui – reikia auginti Lietuvos rinktinės pamainą. Vienas iš žingsnių – netolimoje ateityje organizuoti didelio meistriškumo sportinį renginį jaunimo grupėms.

„Buvo klausimas ką mes galime suorganizuoti 2020-ais ar 2021-aisiais metais: pasaulio jaunimo ar Europos jaunių ir jaunučių čempionatą. Reikia priduoti paraiškas ir apsispręsti LOSF lygmeniu ką mes norime daryti“, – šią idėją jau seniai puoselėjęs sakė kartu ir Moksleivių bei jaunimo komiteto pirmininko pareigas einantis V. Aleliūnas. Anot jo, potencialo surengti aukšto lygio varžybas yra daug: tiek tinkamos vietovės, tiek tinkama logistika.

Atrankos vykdančiojo direktoriaus pareigoms eiti metu, kiekvienas kandidatas atskirai prisistatė ir supažindino su savo darbo veiklos vizija, galimomis naujomis sritimis ir esama problematika. Po atrankos vyko balsavimas tarp balso teisę turinčių Prezidiumo narių: trijų viceprezidentų (Justino Liubinsko, Dariaus Sadecko ir Linos Balčiūnaitės), prezidento Donato Kazlausko ir generalinio sekretoriaus Rimanto Servos.

Iš viso federacija buvo sulaukusi keturių potencialių kanditatų: Roberto Taškūno, V. Aleliūno, Vytauto Ralio ir Remigijaus Masilionio.

Prezidiumo posėdžio protokolas bus įkeltas netrukus.