Vilniaus senamiestyje savaitgalio ramybę sudrums orientacininkai

Ar pasiklystum savo mieste? Manai, kad Vilniaus senamiestį pažįsti užsimerkęs? O jei reikėtų bėgti dideliu greičiu, kartu sekti žemėlapį ir atsirinkti į kurį Pilies gatvės skverą reikia įbėgti, kad rastum reikiamą kontrolinį punktą? Tokių orientavimosi sporto entuziastų pernai ne varžybų sezono metu buvo beveik pusšimtis. Šiemet organizatoriai nori renginiu sudominti ne tik orientacininkus, bet ir supažindinti gyventojus savo miestu kitu kampu ir rasti dar nematytų vietų.

Sekmadienį prasidės jau antrasis Vilniaus orientavimosi sporto sprintų taurės sezonas, pirmosios trasos drieksis pačioje miesto širdyje – Vilniaus senamiestyje. Iš viso Vilniaus miesto sprintų taurėje kas mėnesį vyks penki etapai lapkričio-kovo mėnesiais, skirtingose miesto vietose: Vilniaus Senamiestyje, Antakalnyje, Jeruzalėje, Tuskulėnuose ir prie Baltojo tilto.

Kviečia pažinti savo miestą kitaip

Sprintas – tai pati dinamiškiausia orientavimosi sporto disciplina, kurioje trasos driekiasi dažniausiai urbanizuotoje vietovėje. Būtent sekmadienį ir bus galima išbandyti ką reiškia greitai orientuotis ir bėgti siauromis senamiesčio gatvelėmis. Tokio formato varžybos yra skirtos ne tik orientavimosi profesionalams, bet ir tiems, kuriems niekada neteko išbandyti šios sporto šakos.

„Kadangi tai šeimos sportas, atvykite su šeima, draugais, kolegomis. Išsirinkite sau tinkamą trasą ir atraskite orientavimosi sporto džiaugsmą bei nematytas Vilniaus Senamiesčio vietas. Nebijokite pasiklysti. Senamiestis, nors ir klaidus, bet kelią iki finišo rasite nesunkiai“, – į renginį organizatorius Viktoras Staišiūnas miestiečius kviečia ne tik išbandyti naują sporto šaką, bet ir gerai praleisti laiką.

Orientavimosi sporto klubo „Ąžuolas“ atstovas V. Staišiūnas pastebi, kad Vilniaus mieste ir jo mikrorajonuose yra daugybė sprintams skirtų žemėlapių: „Žinodami šį potencialą ir sprinto rungties varžybų trūkumą, norime padėti tiek profesionalams, kurie rengiasi pasaulio ir Europos čempionatams turėti daugiau praktikos su žemėlapiu, tiek pradedantiesiems padėti perprasti šio sporto subtilybes lengviau“.

Varžytuvės moksleiviams

Antrasis Vilniaus sprintų sezonas startuos kartu su „Mokyklų lyga“, o dalyviams startas – nemokamas. Tokiu būdu organizatoriai siekia sudominti ir jaunuosius sportininkus, kurie potencialiai gali pradėti lankyti orientavimosi sporto treniruotes ir reguliariai. Be to, komandinė įskaita moksleiviams kels azartą kovoti dėl geriausios mokyklos vardo ir rėmėjų įsteigtų prizų.

„Moksleiviai iš tų pačių bendrojo ugdymo mokyklų (gimnazijos, pagrindinės, pradinės ir vidurinės mokyklų – aut. past.) dalyvaus lygoje. Joje sumuojami 10 geriausiai pasirodžiusių moksleivių iš vienos mokyklos. Šiemet norime, kad kuo daugiau moksleivių prisijungtų prie šio renginio ir sužinotų apie šį sportą“, – apie įsteigtos lygos motyvus pasakojo vienas varžybų iš organizatorių V. Staišiūnas.

Visi dalyviai startuos pagal iš anksto sudarytą starto protokolą. Pradedantiesiems organizatoriai galės padėti susipažinti kaip naudotis kompasu ir tiksliai rasti kontrolinius punktus. Daugiausiai taškų per penkis turus surinkusios mokyklų komandos bus apdovanotos specialiais prizais.

Nuostatai: http://www.okazuolas.lt/lt/varzybos/vilniaus-os-sprintu-taures-nuostatai

Registracija: https://dbsportas.lt/lt/varz/2017218