Alytuje vyko kovos dėl Lietuvos taurės

Vyrų elito bėgikai ant apdovanojimų pakylos

Alytaus apylinkėse savaitgalį įvyko kovos dėl Lietuvos taurės. Šiemet beveik 800 orientacininkų bėgikų ir dviratininkų iš 8 šalių susirinko Alytuje ir vienas šalia kito esančiuose Vidzgirio ir Radžiūnų miškuose varžėsi dviejų dienų varžybose. Pagal suminius dviejų dienų rezultatus varžybų sezoną pergale baigė Kauno „Medeinos“ klubo/ SM „Gajos“ atstovas Jonas Vytautas Gvildys, o tarp moterų laimėjo baltarusė Kristina Yakubkina iš „Nemira-Nord“ klubo.

Pirmąją varžybų dieną šeštadienį Vidzgirio miške orientacininkai varžėsi ir dėl tarptautinių reitingo taškų. Raižytą reljefą turinčiame Alytaus miške šlaitai vietomis siekia ir iki 60 metrų aukščio, o sąlygas apsunkino ir ypač šlapias oras, kadangi bėgti buvo itin slidu. Vyrai turėjo įveikti 7,4 km distanciją su 25 kontroliniais punktais, o moterys – 5,9 km distanciją. Antrą varžybų dieną vyrai Radžiūnų miške bėgo 6,9 km, o moterims buvo 6 km trasa.

Tarp vyrų šiemet jau ketvirtus metus iš eilės Lietuvos taurę laimėjęs kaunietis J. V. Gvildys pagal suminius rezultatus užfiksavo 1 val. 28 min. 45 sek. laiką. Antrąją vietą Lietuvos taurės varžybose užėmė Vytautas Beliūnas iš „Šilo“ klubo (1:31:16 val.). Trečiąją vietą po dviejų dienų užėmė Simonas Krėpšta iš Kauno „Tako“ klubo (1:34:48 val.).

Praėjusiais metais Prienuose tarp moterų bendroje įskaitoje buvo nugalėjusi Alytaus „Dainavos“ atstovė Sandra Paužaitė Lietuvos taurės varžybose nestartavo, o moterys aukščiausią podiumo laiptelį užleido iš kaimyninės Baltarusijos atvykusiai K. Yakubkinai. Orientacininkė sumoje bėgo 1 val. 36 min. 15 sek. Nuo jos 2 min. 16 sek. atsilikusi Vilniaus „Ąžuolo“ klubietė Indrė Valaitė užėmė antrąją vietą. Trečiąją vietą užėmė lietuvės klubietė Tatiana Zhuravleva (1:40:54 val.).

GPS vyrų 1 diena
GPS moterų 1 diena
GPS vyrų 2 diena
GPS moterų 2 diena

Tarp dviratininkų pergalę užtikrino stabilumas

Kartu vyko ir orientavimosi sporto kalnų dviračiais varžybos dėl Lietuvos taurės. Pagal suminius rezultatus abu lyderiai nebuvo laimėję kiekvieno starto, tad kova dėl aukščiausios pakylos vyko dinamiškai ir nenuspėjamai. Tarp vyrų sumoje laimėjo Vilniaus „Perkūno” atstovas Jonas Maišelis, kurio rezultatas buvo 2 val. 19 min. 7 sek. Telšių atstovas Regimantas Kavaliauskas antrąją varžybų dieną užtikrintai nugalėjo, tačiau pagal suminius rezultatus vilniečiui nusileido 2 min. 7 sek. Trečiąją vietą užėmė Baltarusijos dviratininkas Dmitrijus Moronovas (2:27:06 val.).

Tarp moterų dviratininkių kova dėl Lietuvos taurės vyko taip pat dinamiškai. Pirmąją dieną antra likusi Karolina Mickevičiūtė-Juodišienė iš Vilniaus „Fortūnos” klubo antrą dieną panaikino deficitą ir įsiveržė į priekį rezultatu 2 val. 4 min. 10 sek. Praėjusiais metais Lietuvos taurę laimėjusi Šiaulių „Sako” atstovė Gabrielė Andrašiūnienė užėmė antrą vietą. Pagal suminius rezultatus ji nuo lyderės atsiliko 2 min. 58 sek. Trečiąją vietą užėmė Ramunė Arlauskienė iš Ignalinos „Būdakalnio” klubo (2:08:53 val.). Pirmą dieną varžybose laimėjusi Vilniaus „Perkūno” atstovė Algirda Zaliauskaitė galutinėje Lietuvos taurės rikiuotėje užėmė 4-tą poziciją (2:12:10 val.).

Rezultatai