Moksleivių rinktinių kandidatų krosas

V. Aleliūnas pasiruošęs skelbti startą moksleivių krosui

Trečiadienį Lietuvos orientavimosi sporto federacija surengė kroso varžybas mokyklinio amžiaus orientacininkams. Krosas vyko Kleboniškio miške, kur toje pačioje trasoje praėjusią savaitę vyko ir Lietuvos kariškių kroso čempionatas. 4 km ir 8 km distancijose šįkart varžėsi moksleiviai ne tik dėl geriausios vietos, bet ir dėl kelialapio į Baltijos šalių jaunimo taurę Švedijoje. Greičiausi tiek tarp vaikinų, tiek tarp merginų buvo Vilniaus miesto sporto centro ir Kauno sporto mokyklos „Gaja“ auklėtiniai.

Vyriausiųjų vaikinų iki 20 metų grupėje pirmąsias tris vietas laimėjo Kauno sporto mokyklos „Gaja“ auklėtiniai. 8 km distanciją Rokas Lipnickas (OK „Šilas“) įveikė per 29:31.4 min. 20 sek. atsilikęs lyderio klubietis Kęstutis Nenartavičius buvo antras, o vos 0.2 sek. lėtesnį rezultatą užfiksavęs Paulius Saulėnas (OK „Takas“) – trečias. Merginų iki 20 metų grupėje greičiausia buvo Vilniaus miesto sporto centro auklėtinė Kastė Rutkauskaitė (OK „Ąžuolas“), kuri 8 km krosą įveikė per 36:29.4 min.

Kur kas aršesnė kova dėl pirmos vietos grupėje buvo tarp vaikinų iki 18 metų. Benas Radzivonas (OK Šilas/SM „Gaja“) prabėgo per 30:29.2 min. ir už nugaros nepilna sekunde paliko antroje vietoje likusį Romą Bazelį (SK „RASKK“/Vilniaus m. SC). Trečias buvo Pranas Germanavičius (OK „Ąžuolas“/Vilniaus m. SC) su 30:59.4 min. rezultatu.

Tarp merginų iki 18 metų greičiausia buvo Judita Traubaitė (OK „Fortūna“/Vilniaus m. SC), kuri prabėgo du ratus per 36:47.4 min. Po beveik pusantros minutės finišavusi Miglė Sušinskaitė (OK „Fortūna“/Vilniaus m. SC) buvo antra, o Austėja Kalvaitytė (OK „Būdakalnis“/SM „Gaja“) su rezultatu 38:31.6 min. – trečia.

Jauniausiųjų sportininkų iki 16 metų grupėje pirmas dvi vietas laimėjo Krekenavos gimnazijos auklėtiniai. Rokas Barauskas (OK „Arboro“) krosą įveikė per 31:39.3 min. Dovydas Kaušakys (OK „Arboro“) buvo antras (33:35.6 min.). Trečią vietą užėmė Vilniaus m. SC auklėtinis Andojas Lapinskas iš Vilniaus „Perkūno“ klubo (33:37.6 min.).

Pačios jauniausios iki 16 metų moksleivės bėgo vieną 4 km ratą. Čia dominavo Kauno „Gajos“ auklėtinės. Greičiausiai ratą įveikė Ugnė Liegutė (SM „Gaja“/OK „Takas“) – per 16:33 min. Justė ir Austė Skaisgirytės buvo antra ir trečia (SM „Gaja“/OK „Takas“), abi bėgo virš 18 min.

Artėja paskutinis sezono startas jaunimo rinktinei, kuris buvo įtrauktas į svarbiausių varžybų sąrašą – Baltijos šalių jaunimo taurė Švedijoje. Spalio 21-22 dienomis vyksiančiose varžybose sportininkai startuos ilgosios ir komandinės estafetės rungtyse. Kroso varžybos kandidatams į rinktinę buvo vienas iš trijų atrankos etapų. Paskutinės atrankos varžybos vyks jau šį šeštadienį Lietuvos taurėje Alytuje.

Rezultatai

Atrankos planas