Rudeninė orientavimosi sporto šventė – pas Vilniaus Universiteto rektorių

VU SSC nuotr.

Nors šių metų ruduo nelepina giedromis dienomis, praėjęs šeštadienis buvo išskirtinai gražus ir saulėtas. Spalio 7 dieną Vilniaus Universiteto (VU) bendruomenė sugužėjo į jau kasmetinėmis tapusias orientavimosi sporto varžybas, kurias organizavo VU rektorius Artūras Žukauskas kartu su orientavimosi sporto klubo „Klajūnas“.

Veiksmas vyko Žukaučiznos kaime, Švenčionių raj., netoli Rektoriaus sodybos, o starto vietoje susirinko beveik pusė šimto orientavimosi sporto entuziastų ir norinčių susipažinti su šia sporto šaka. Dalyviai draugiškai varžėsi trijose amžiaus grupėse. Vaikų grupė (iki 18 metų) turėjo įveikti 1,5 km trasą, jaunimo (iki 35 metų) ir vyriausiųjų virš 35 metų grupė – ilgesnę ir sudėtingesnę 5,2 km trasą.

Vaikų grupėje I-ąją vietą tarp mergaičių laimėjo Emilija Staišiūnaitė, berniukų grupėje – Algirdas Žilinskas. Jaunimo grupėje pirmi buvo Algirda Zaliauskaitė iš Vilniaus „Perkūno“ komandos bei Viktoras Staišiūnas iš Vilniaus „Ąžuolo“ klubo.

Vyriausiųjų grupėje greičiausi buvo Otilija Zaicevienė (moterų gr.) bei VU Sveikatos ir sporto centro treneris Romualdas Kniukšta (vyrų gr.).

Varžybų rezultatai

Visiems dalyviams grįžus iš Žukaučiznos miškų, sušilti padėjo Rektoriaus sodyboje paruošta karšta sriuba, o dieną užbaigė nugalėtojų apdovanojimai Rektoriaus prizais. Tuo pačiu prof. Artūrui Žukauskui ir visam Vilniaus universitetui buvo įteikta Orientavimosi sporto federacijos ir „MTBO renginių“ atstovų padėka už pagalbą, organizuojant 2017 m. Pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatą.

Orientavimosi sporto šventės akimirkos

Parengta pagal VU SSC medžiagą