Prieš jaunimo Jukolą – treniruočių stovykla Suomijoje

Ketvirtadienį Igtisos klubui atstovaujanti Lietuvos jaunųjų orientacininkų komanda pradėjo treniruočių stovyklą Suomijoje. Pasiruošimas skirtas pasirengti rinktinės startui Porvoo apylinkėse vyksiančiose tarptautinėse jaunimo estafečių varžybose Youth Jukola. Startas jaunimo estafetėms bus duotas jau šį šeštadienį 11.30 val.

Jaunimui skirtas didžiausių orientavimosi sporto varžybų Jukolos, formatas yra kiek kitoks. 7-ių etapų estafetėse nustatytu eiliškumu startuos merginos ir vaikinai 14-18 metų amžiaus grupėse. Sportininkai, priklausomai nuo etapo, turės įveikti 2.3-5.2 km trasas, kurios drieksis Suomijos kalnų slidinėjimo vietovėje. Varžybose konkuruos 163 komandos iš Suomijos, Rusijos, Švedijos, Estijos bei Didžiosios Britanijos.

50 kilometrų į rytus nuo Helsinkio esančiame miške varžysis ir Igtisos klubo remiama Lietuvos jaunimo komanda: Ugnė Skučaitė, Ugnė Liegutė, Judita Traubaitė, Andojas Lapinskas, Augusts Velde, Dovydas Kaušakys ir Pranas Germanavičius.

Vieni pajėgiausių šalies jaunųjų orientacininkų palankiai nusiteikę pirmajam Lietuvos jaunimo startui šiose varžybose. Po tiek fiziškai, tiek techniškai sudėtingų dviejų treniruočių ketvirtadienį jaunieji sportininkai pripažino, kad bėgti skandinaviškoje vietovėje yra sudėtinga: Yra labai daug reljefo detalių, bėgant sunku išlaikyti kryptį. Visą laiką turi būti sukoncentravęs dėmesį, o tai nėra lengva”, – pripažino komandos narys P. Germanavičius.

Anot vieno iš Igtisos komandos narių A. Velde, ypač yra svarbu pakankamai laiko skirti pasiruošimui, o jei yra galimybė – ir apsiprasti prie vietos miškų. Labai svarbu rengti stovyklas prieš tokius startus, nes mes neturime tokių vietovių, kur galėtumėme jiems pasiruošti, perprasti žemėlapio braižą ir reljefo ypatumus”, – jam pritarė A. Velde.