Europos čempionate Lietuvos duetas – ketvirtas

P. Babrauskaitės nuotr.

Prancūzijoje Europos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatas penktadienį tęsiasi mišrių sprinto estafečių rungtimi – Orleano mieste esančio parko eismą paralyžavo dideliu greičiu važiuojantys dviratininkai. Jonas Maišelis ir Algirda Zaliauskaitė laikėsi kartu su stipriausiais iki pat varžybų pabaigos ir finišavo per žingsnį nuo medalių – ketvirtoje pozicijoje.

Sprinto estafečių rungties komandą sudaro du žmonės, kurie trasą važiuoja po du kartus. Bendru startu išvažiavusi Lietuvos rinktinės moteris grįžo penktoje pozicijoje. J. Maišelis į priekį praleido Rusijos sportininkus, tačiau antrąjį savo etapą išvažiavusi A. Zaliauskaitė pasivijo priešininkes. Finišo liniją Lietuvos komanda kirto 5-ta, tačiau Rusijos dvejetas Grigory Medvedevu ir Anastasija Svir buvo diskvalifikuoti, tad lietuviai pakilo į ketvirtą poziciją. Suminis Lietuvos komandos laikas buvo 1 val. 23 min. 23 sek. Kita Lietuvos komanda kartu su Gabriele Andrašiūniene ir Regimantu Kavaliausku finišavo 12-oje pozicijoje.

Pirmieji finišo liniją kirto Čekijos komanda – Krystofas Bogaras ir Martina Tichovska. Į priekį komanda išsiveržė tik paskutinėje varžybų atkarpoje – K. Bogaras pademonstravo savo patirtį pasaulio kalnų dviračių maratonuose ir krosuose bei spurtavęs apsilenkė prancūzų ir suomių atstovus. Nugalėtojų laikas buvo 1 val. 21 min. 34 sek. Sidabrą iškovojo Suomijos duetas – Jussi Laurila, Marika Hara, kurie finišavo 12 sek. po lyderių. Bronza atiteko čempionato šeimininkų rinktinės atstovams – prancūzams Baptiste Fuchs ir Gaelle Barlet.

Jaunimas taip pat varžėsi sprinto estafetės rungtyje, tačiau tai jiems buvo neoficialus pirmenybių startas. Lietuvos jaunimo komanda (Viktorija Michnovič ir Nojus Kalvaitis) buvo 5-ti, o jaunių komanda (Martynas Jurgaitis ir Justė Umbrasaitė) – 8-ti.

Čempionatas baigsis rytoj trijų etapų estafetėmis. Čia startuos Lietuvos moterų ir vyrų bei jaunimo komandos.

Už dviejų savaičių Lietuvos rinktinės laukia svarbiausi sezono startai. Rugpjūčio 20-26 dienomis Vilniuje vyks pasaulio pirmenybės.