Savaitgalį – Lietuvos dviratininkų pergalės pasaulinio rango varžybose

Lietuviai treniruočių stovykloje, varžybose Čekijoje

Trečiasis liepos savaitgalis kalnų dviratininkams buvo diktuojamas varžybiniu tempu. Net dvejose šalyse daugiadienėse orientavimosi sporto kalnų dviračiais varžybose sportininkai kovojo dėl tarptautinio reitingo taškų – Austrijoje ir Estijoje. Daugiadienės varžybos buvo paskutiniai kontroliniai startai prieš Europos čempionatą. Gausiai Lietuvos delegacijai startai Austrijoje taip pat buvo paskutinis treniruočių stovyklos akcentas.

„Viskas eina pagal planą. Austrijoje jaunimas savo grupėse pirmauja, paskutiniai kontroliniai startai ir viskas padaryta. Teliko tik kiek „pakelti“ greitį iki Europos čempionato Prancūzijoje“, – rinktinės pasirengimą komentavo komandos vadovė Ramunė Arlauskienė, kuri pirmus metus kartu su komanda į čempionatą važiuos jau šioje pozicijoje, o ne kaip dalyvė. Tiesa, R. Arlauskienė pripažino, kad komandai teko susidurti ir su iššūkiais: „Pusė komandos buvo iškritusi šiek tiek dėl viruso, bet šiaip viskas tvarkoje“, – pozityvumo netrūko ir pačiai varžybose puikiai sustartavusiai R. Arlauskienei.

Trys startai per dvi dienas

Austrijos daugiadienės varžybos vakar prasidėjo sprinto distancija po karinę teritoriją, kurioje yra daug bunkerių ir kitų kovinei taktikai skirtų objektų. Tarp Lietuvos atstovų geriausiai sekėsi gerą sportinę formą demonstruojančiai R. Arlauskienei, kuri užėmė 5-tą vietą. Vakare vykusiose vidutinės trasos varžybose jai pavyko realizuoti dar geresnį pasirodymą – greičiu nusileido tik čekei Katerinai Novakovai.

Sprintų koliažas. Iš kairės: Estijos sprinto žemėlapis ir Austrijos sprinto žemėlapis

Sprintų koliažas. Iš kairės: Estijos sprinto žemėlapis ir Austrijos sprinto žemėlapis

Sprinto Austrijoje rezultatai (Elitui WRE):

Vidutinės Austrijoje rezultatai:

Sekmadienį ilgos distancijos varžybos vyko kalvotoje miestelio Bad Vöslau dalyje. Tarp moterų elito Algirda Zaliauskaitė pasaulinio ranginio įskaitoje esančiame starte parodė 2-ą laiką. Trasą ji įveikė per 1 val. 37 min. 42 sek. ir nusileido 3 min. 35 sek. nugalėtojai Danijos atstovei Camilla Soegaard. R. Arlauskienė liko 10-oje pozicijoje.

Merginų iki 20 metų grupėje Viktorija Michnovič laimėjo pirmą vietą rezultatu 67 min. 43 sek.

Ilgos Austrijoje rezultatai (Elitui WRE):

20180127_1823426721008708_1184196128_o

Sekmadienio ilga trasa Austrijoje

Paskutinės atrankinės prieš pasaulio pirmenybes

Estijoje taip pat orientacininkai varžėsi trijuose startuose per dvi dienas. Tiesa, į pasaulinį rangą buvo įtraukti tik vidutinės ir ilgos trasos startai. Tarp moterų Karolina Mickevičiūtė-Juodišienė laimėjo tiek vidutinės, tiek ilgos trasos varžybose.

Vyrų grupėje vidutinės trasos varžybose stipriausiai tarp Lietuvos atstovų estų čempionate pasirodė Regimantas Kavaliauskas, kuris užėmė antrą vietą ir nusileido estui Lauri Malsroos. Tokia pati rikiuotė pirmos ir antros vietos rezultatų buvo ir ilgos trasos varžybose.

Rezultatai:

Estijoje vykusios daugiadienių OSKD varžybų pirmasis ir trečiasis startai buvo paskutiniai atrankos etapai siekiant iškovoti kelialapį į pasaulio pirmenybes. Primename, kad pasaulio čempionatas Vilniuje vyks rugpjūčio 19-27 dienomis.

Artimiausi Lietuvos rinktinės startai laukia liepos gale prasidėsiančiose žemyno pirmenybėse. Į Europos čempionatą komanda išvyks liepos 28 d.