Pasaulio jaunimo orientavimosi sporto čempionatas baigėsi estafetės rungtimi

R. Velde nuotr.

Suomijoje pasaulio jaunimo orientavimosi sporto čempionatas baigėsi komandinės estafetės rungtimi. Tarp merginų čempionėmis tapo švedės, o vaikinų gretose pergalę iškovojo Norvegijos orientacininkai.

Lietuvos merginų trijulė: Miglė Sušinskaitė, Kastė Rutkauskaitė ir Akvilė Bartkevičiūtė užėmė 14-tą vietą. Varžybų eiga klostėsi dinamiškai. Estafetę pradėjusi M. Sušinskaitė grįžo 31-a. K. Rutkauskaitė savo etape buvo parodžiusi 14-tą laiką ir komandą išvedė net dešimčia vietų aukščiau. Suminis komandos rezultatas buvo 1 val. 59 min. 30 sek.

Tarp merginų pirma finišo liniją kirto Švedijos komandos atstovė Linnea Golsater. Kartu su Lisa Jonsson Nordin ir Sanna Fast jos užfiksavo 1 val. 34 min. 15 sek. rezultatą bei užtikrintu atotrūkiu realizavo savo lyderiavimą. Mat artimiausios varžovės po jų finišo pasirodė tik po beveik dviejų minučių. Tai buvo šveicarių trijulė: Valerie Aebischer, Sofie Bachmann ir Simona Arbersold, kurios laimėjo sidabro medalius. Įspūdingus rezultatus ir sportinę formą šiose pirmenybėse demonstravusi trečiu etapu išbėgusi S. Arbersold tą realizavo ir komandinėje estafetėje – aplenkė Norvegijos orientacininkę Marie Olaussen ir padėjo komandai pelnyti vicečempionių titulą. Pastarosios ilgą laiką pirmavo, bet galutinėje rikiuotėje tapo bronzinės prabos medalių laimėtojomis kartu su Ingrid Lundanes ir Victoria Haestad Bjornstad.

Lietuvos vaikinų trijulė estafetės rungtyje pateko į geriausiųjų trisdešimtuką, o atmetus antrines federacijų komandas rikiuojasi 20-oje pozicijoje. Rokas Lipnickas kartu su Simonu Tamošaičiu ir Kęstučiu Nenartavičiumi estafetės rungtį įveikė per 1 val. 46 min. 42 sek. – užėmė 20-tą vietą ir vos keliomis sekundėmis buvo pranašesni už portugalų komandą.

Čempionais tapo Norvegijos trijulė: Kasperis Fosseris, Elias Jonssonas ir Audunas Heimdalis užfiksavo 1 val. 28 min. 23 sek. rezultatą. Po pusantros minutės finišo arenoje pasirodė ir tris asmeninius medalius čempionate susižėręs suomis Ollis Ojanaho, kuris komandai padėjo laimėti sidabro medalius kartu su Akseli Ruohola ir Aleksi Sorsa. Bronzos medalius iškovojo rusų trijulė: Daniilas Kashinas, Kirillas Komarovas ir Mikhailas Kuleshovas (1:30:29 val.).

Visų etapų GPS