Pasaulio čempionate ilgoje trasoje S. Krėpšta ir S. Paužaitė – tarp 30 stipriausiųjų

S. Krėpšta trasoje

Organizatorių nuotr.

Pasaulio orientavimosi sporto čempionatas Estijoje tęsiasi ilgos trasos varžybomis. Iš viso keturi Lietuvos atstovai varžėsi fiziškai sudėtingiausioje ir ilgiausioje distancijoje. Du Lietuvos atstovai pateko į geriausiųjų trisdešimtuką: Simonas Krėpšta buvo 29-as, o Sandra Paužaitė – 30-ta.

Vyrai varžėsi 17 km ilgoje distancijoje. Aplink Rouge vietos miškus ji driekėsi aplink giliausią ežerą Estijoje bei vedė per aukščiausias šalies kalvas. S. Krėpšta distanciją įveikė užfiksavęs 2 val. 5 min. 32 sek. rezultatą. Orientacininkas pasakojo, kad trasos pradžioje neišvengė klaidų, tačiau pabaigoje bėgo gan tiksliai: „Vietovė buvo techniškai sudėtinga, ilguose prabėgimuose tarp punktų buvo daug įvairių variantų“. Anot orientacininko, varžybos buvo pakankamai ilgos, nes nugalėtojo laikas buvo planuojamas kur kas trumpesnis – laimėjo tiksliausiai ir kovingiausiai bėgę sportininkai.

Tarp vyrų kitas Lietuvos atstovas Donatas Stulgys distanciją įveikė per 2 val. 21 min. 24 sek. Pradžioje pagal tarpinius laikus kur kas greičau spurtavęs sportininkas, distancijos vidury neišvengė klaidų ir bendroje rikiuotėje užėmė 43-ią vietą tarp 66 sėkmingai finišo liniją pasiekusių orientacininkų. 8 sportininkų rezultatai vyrų grupėje nebuvo įskaityti.

Ketvirtąjį čempiono titulą ilgos distancijos varžybose iškovojo norvegas Olavas Lundanes. Orientacininkas kirtęs finišo liniją užfiksavo rezultatą beveik dviejų minučių atotrūkiu nuo artimiausio varžovo 1 val. 45 min. 25 sek. Sidabro medalį laimėjo sportininkas iš Rusijos Leonidas Novikovas (1:47:15 val.). Pirmąjį medalį į savo apdovanojimų kraitį iš pasaulio čempionatų iškovojo švedas Williamas Lindas, kuriam atiteko žemiausios prabos medalis (1:47:38 val.)

Orientacininkė iš Alytaus S. Paužaitė 11,3 km distanciją įveikė per 1 val. 40 min. 56 sek. ir užėmė 30-tą vietą. Kita Lietuvos atstovė Indrė Valaitė parodė panašų rezultatą (1:44:41 val.) ir bendroje rikiuotėje buvo 33-ia tarp 61 sėkmingai finišą pasiekusių orientacininkių. Dvejų sportininkių rezultatas čempionate nebuvo įskaitytas.

I. Valaitė pasakojo, kad trasa driekėsi per itin dinamišką vietovę: „Pradžioje buvo ilgi prabėgimai tarp punktų po pelkes, toliau buvo techniška vietovė palei šlaitus, o pabaigoje trasa vedė per paprastą vietovę, kur reikėjo tik labai greitai bėgti“, dėstė orientacininkė.

Tarp moterų laimėjo daugkartinė čempionė iš Švedijos Tove Alexandersson. Lyderė distanciją įveikė per 1 val. 19 min. 10 sek. ir nepaisant keletos didesnių orientavimosi klaidų, išlaikė lyderės poziciją. Nuo jos pusantros minutės atsilikusi danė Maja Alm pelnė sidabro medalį (1:2042 val.), o sportininkė iš Rusijos Natalija Gemperle buvo trečia (1:24:46 val.).

Rytoj orientacininkai turės poilsio dieną, o kitas startas laukia per Karaliaus Mindaugo dieną ketvirtadienį, kur varžysis vidutinėje trasoje.

Vyrų rezultatai

Moterų rezultatai