Pasaulio čempionate Lietuvos komanda sprinto estafetėje užėmė 18-ą vietą

Vestos Ambrazaitės nuotr.

Mišrių sprinto estafečių Lietuvos komanda

Pasaulio orientavimosi sporto čempionatas Estijoje sekmadienį tęsiasi mišrios sprinto estafetės rungtimi. Lietuvos komanda, kurią sudarė Vesta Ambrazaitė, Algirdas Bartkevičius, Vilius Aleliūnas ir Gabija Ražaitytė, užėmė 18-ą vietą,

Kartu su mase bendru startu pradėjusi lenktynes V. Ambrazaitė iš etapo grįžo 20-oje pozicijoje. Stabilų rezultatą demonstravo ir antru etapu išbėgęs A. Bartkevičius. Priešpaskutiniu etapu startavęs V. Aleliūnas komandai suteikė vilčių patekti tarp 10 geriausių komandų – pavijo vieną varžovą po kito ir išvedė lietuvius į 13-ą poziciją.

Paskutiniu etapu išbėgusi G. Ražaitytė į priekį praleido bulgarę, estę, lenkę, latvę ir prancūzę bei grįžo finišo liniją kirtusi 1 val. 11 min. 17 sek.

Po atkaklios kovos sprinto estafetės čempionais tapo Švedijos ekipa. Lina Strand, Lysell Jerker, Jonas Leansersson ir Helena Jansson kirto finišo tiesiąją užfiksavę 1 val. 3 min. 32 sek. rezultatą. Po pusės minutės iš paskutinio etapo grįžo Danijos atstovė Maja Alm, kuri komandą kartu su Cecilie Friberg Klysner, Andreas Hougaard Boesen, Tue Lassen savo spurtu išvedė į sidabrinę poziciją. Bronzos medaliai atiteko Šveicarijos ketvertui Elena Roos, Florian Howald, Martin Hubmann ir Sabine Hauswirth (1:04:26 val.).

Čempionatas antradienį tęsis ilgos distancijos varžybomis.