Tarp stipriausių pasaulio kariškių orientavimosi sporte V. Ambrazaitė – 8-a

Pasaulio kariškių orientavimosi sporto čempionatas Suomijoje vakar buvo iškilmingai atidarytas oficialia uniformuotų sportininkų eisena. Pirmoji trasa kariškių iš 31 šalių laukė pirmadienį po tipinę Skandinaviško miško vietovę Mustalampi. Tarp Lietuvos atstovų geriausiai sekėsi eilinei Vestai Ambrazaitei, kuri užėmė 8-ą vietą.

4,5 km distanciją sportininkė įveikė per 33 min. 58 sek. ir atsiliko nuo lyderės rusės Svetlanos Mironovos beveik 5 min. „Skandinaviškos vietovės man ne itin patinka: nemoku nei tuo specifiniu gruntu bėgti, nei gerai orientuotis. Todėl ypač padėjo tai, kad dalyvavau prieš tai šį sezoną treniruočių stovykloje Suomijoje – žinojau ko tikėtis ir ką daryti su žemėlapiu“, – sakė pati V. Ambrazaitė, pridūrusi, kad yra pakankamai patenkinta savo pasirodymu ir padarė vos kelias mažas orientavimosi klaideles. Kita Lietuvos atstovė eil. Indrė Valaitė užėmė 10-ą vietą (34:17), j. eil. Sandra Paužaitė – 15-a (36:16), j. eil. Teklė Emilija Gvildytė – 28-a tarp 56 sportininkių (41:49).

Tarp moterų dominavusi leitenantė iš Rusijos S. Mironova aukso medalį iškovojo 50 sek. nuo artimiausios varžovės. Antroji buvo austrė Ursula Kadan, o trečia – karė iš Rusijos Rudnaia Anastasia.

Tarp Lietuvos vyrų geriausiai sekėsi eiliniui Jonui Vytautui Gvildžiui, kuris 5,8 km distanciją įveikė per 33 min. 9 sek. ir užėmė 15-ą vietą. Nuo jo 6 sek. atsilikęs iškart rikiuojasi j. eil. Algirdas Bartkevičius. Eil. Vilius Aleliūnas buvo 24-as (34:04), kpt. Donatas Stulgys 33-ias (35:12), j. eil. Simonas Krėpšta 44-as, o št. srž. Nerijus Šulčys – 65-as (41:39).

Vyrų grupėje tarp 156 kariškių greičiausiai distanciją įveikė Estijos atstovas Timo Sildas (29:59). Kariškių čempionato šeimininkų kariškiams pirmadienis buvo itin sėkmingas. Seržantai Olli-Markus Taivainen ir Miika Kirmula laimėjo sidabro ir bronzos medalius.

Visi rezultatai:

Moterų GPS:
Vyrų GPS: