Lietuvos orientavimosi sporto čempionatas vidutinėje trasoje – jau šį sekmadienį

Sekmadienį Lazdijų rajone esančiame Bestraigiškių miške beveik 500 sportininkų kovos dėl geriausiųjų titulo Lietuvos orientavimosi sporto vidutinės trasos varžybose. Dėl ne kartą šį pavasarį staigmenų pateikusių oro sąlygų, čempionato vietovėje sniego buvo galima rasti dar gegužę. Tačiau šiandien miške jau – gražus pavasaris ir visur žydi. Čempionate dalyvaus pajėgiausi šalies orientacininkai, tarp kurių ir privilegiją per varžybų atidarymą kelti Lietuvos trispalvę dėl savo praėjusių metų laimėjimo turintys „Igtisos“/SM Gajos orientacininkas Martynas Tirlikas ir Alytaus „Dainavos“ atstovė Sandra Paužaitė.

Dėl traumos sezonui rengtis tik prieš pusantro mėnėsio pradėjęs praėjusių metų čempionas M. Tirlikas aukštų ambicijų nekelia – svarbiausia įsivažiuoti į varžybinį ritmą: „Šiais metais tikslas yra neforsuoti, nebent pakelti per Lietuvos čempionato atidarymą vėliavą skambant himnui“, – juokavo „Igtisos“ orientacininkas M. Tirlikas.

„Kiek yra tekę girdėti apie tą mišką kur vyks varžybos, tai turėtų būti panašus į netoliese esančias Petroškas“, – pasakojo M. Tirlikas, pridūręs, kad ten yra treniravęsis, o pastarąją vietovę žmonės laiko viena geriausių Lietuvos miškuose.

Bestraigiškių miškas žada itin technišką vietovę, kur bus itin tankus miškas, o atviruose laukuose – pilna dilgėlių. „Iš vienos pusės nekokios emocijos, nes skaudės tikrai. Kita vertus, dėl šių sąlygų visi bėgs lėčiau, todėl reikės techniškiau orientuotis“, – vylėsi praėjusių metų čempionas M. Tirlikas, kad užpildys savo nespėtas atidirbti greičio spragas: „Iki liepos vidurio nesiplėšysiu dar, o žiūrint pagal sportinio laikrodžio rodmenis treniruočių metu – sportinė forma gerėja“.

Daugkartinė Lietuvos čempionė vidutinėje distancijoje S. Paužaitė pasakojo neseniai grįžusi iš treniruočių stovyklos aukštikalnėse: „Pagal viską dar neturėčiau būti labai atsigavusi ir kaip tik savaitgalį gali būti duobė. Tačiau tikiuosi, kad pavyks gerai bėgti“, – sakė orientacininkė, pridūrusi, kad techniška vidutinė distancija yra jai pati mėgiamiausia.

Sekmadienį rezultatai gyvai bus čia

Varžybų biuletenis