Du sprinto estafečių medalių komplektai keliauja į Šiaulius

Sekmadienį ramų Panevėžio rytą sudrumstė orientacininkų kovos sprinto estafečių varžybose. Prie „Cido“ arenos vyko šalies pirmenybės, kur itin didelės koncentracijos ir greito orientavimosi reikalaujančios trasos nugalėtojais tapo Šiaulių „Igtisos“ klubas kartu su Andrėjumi Gerasimovu, Gabija Ražaityte ir Viliumi Aleliūnu.

Labiausiai nenuspėjamos trijų etapų mišrių sprinto estafečių varžybos orientacininkams metė dinamišką iššūkį. Pirmoji trasos dalis driekėsi žaliojoje erdvėje – Panevėžio Kultūros ir Poilsio parke, o antroji trasos pareikalavo greito ir techniško orientavimosi įgūdžių tarp tankaus Tarybinių laikų statybos daugiabučių.

„Išsirinkau žmones su kuriais bėgti kartu, tai ir laikiausi. Po kelių punktų visi išsiskaidė ir likau vienas”, –  pasakojo pirmu etapu startavęs nugalėtojų komandos narys A. Gerasimovas, kuris iš pirmo etapo grįžo tik šeštoje pozicijoje. Deficitą absoliučiai panaikino antru etapu startavusi „Igtisos“ komandos narė G. Ražaitytė – apsilenkė visas varžoves ir estafetę užbaigsiančiam V. Aleliūnui perdavė pirma. Suminis auksinės komandos rezultatas buvo 31 min. 31 sek.

Sidabro medalius iškovojo Alytaus „Dainavos“ trijulė: Henrikas Paužas, Kristina Masevičiūtė ir Donatas Stulgys. Kiek daugiau nei puse minutės atsilikusi komanda į kovą dėl medalių pasinėrė tik startavus paskutiniam komandos nariui. Trečią vietą iškovojo Šiaulių „Sako“ komanda ir tai yra antrasis Saulės miesto medalių komplektas šalies pirmenybėse sprinto estafetės rungtyje (32:18 min.). Kevino Olišauskio, Vestos Ambrazaitės ir Mindaugo Nakvoso trijulei dinamiškoje trasoje dėl medalio taip pat teko gerokai pasistengti iki pat finišo. Jauniausias komandos narys K. Olišauskis startavo pirmu etapu ir buvo gavęs ilgiausią trasą pagal punktų skaidymą – grįžo jau ne su lyderių grupe, 9-oje pozicijoje. Tačiau varžoves sėkmingai prisivijo V. Ambrazaitė ir estafetę perdavė jau antra.

Rezultatai

Nuotraukų galerija