Lietuvos delegacija – pakeliui į pasaulio veteranų čempionatą N. Zelandijoje

Ar pasaulyje yra renginys, savo masiškumu pralenkiantis olimpines žaidynes? Kas ketverius metus vykstančios pasaulio veteranų žaidynės dalyvių skaičiumi lenkia prestižiškiausią sporto renginį. Šios žaidynės populiarios ir tuo, kad starto sąrašuose galima rasti daug sporto legendų – karjeras pabaigusių olimpiečių.

Pasaulio veteranų žaidynėse – gausybė įvairiausių sporto rungčių. Viena iš jų bus orientavimosi sportas, kur veteranams vyks pasaulio čempionato startai.

Šiemet į pasaulio veteranų orientavimosi sporto čempionatą, kuris vyks visai kitoje planetos dalyje – Naujosios Zelandijos mieste Oklande balandžio 21-30 dienomis, jau praėjusią savaitę išvyko ir Lietuvos delegacija.  Lietuvos orientavimosi sporto federacijos prezidentas Donatas Kazlauskas varžysis vyrų iki 55 metų grupėje kartu su savo bendraamžiu Juliumi Ptašeku, o Henrikas Ulevičius startuos vyrų iki 65 metų grupėje. Tarp moterų iki 60 metų Lietuvos trispalvei atstovaus Vitalija Ptašekienė ir Laimutė Keinienė, moterų iki 65 metų – Jūratė Ulevičienė.

Vienas iš pasirengimo etapų – Honkonge

Vienas iš Lietuvos delegacijos pasirengimo etapų – sprinto varžybos Honkonge. Žemėlapiu pasidalino komandos atstovai, taip atrodė Honkongo nacionalinio čempionato trasa. Varžybos vyko miesto parke. Tik bėgi ir visur nuostabiai kvepia rožėmis ir kitomis gėlėmis, – įspūdžiais dalinosi komandos atstovė J. Ulevičienė.

Iš viso pasaulio į planetos veteranų žaidynes sugūžėję sportininkai nuo 35-erių metų iki 90-ies varžysis ir pusmaratonio, ir 10 km bėgime, ir tinklinio, ir futbolo varžybose – iš viso 28 skirtingos sporto šakos. LOSF prezidentas D. Kazlauskas sakė žaisiąs ir krepšinio rungtynėse.

Žaidynių atidarymo ceremonija vyks jau šį penktadienį. Pirmasis startas veteranų laukia balandžio 23 dieną sprinto kvalifikacijoje