Sprinto lenktynėse – G. Andrašiūnienė 18-a pasaulyje

Pasaulio orientavimosi sporto slidėmis čempionatas trečiadienį tęsiasi asmeninės sprinto rungties varžybomis. Vienintelė Lietuvos moterų atstovė Gabrielė Andrašiūnienė užėmė 18-ą vietą.

Lietuvos rinktinės narė pasakojo, kad slydimo sąlygos šiandien buvo itin sudėtingos – termometro stulpelis rodė +9oC laipsnius, tad sniegas – patižęs. „Vietose kur švietė saulė, buvo tokia košė iš sniego, o miške telkšojo balos“, – pasakojo G. Andrašiūnienė. 3,1 km distanciją su 12 kontrolinių punktų sportininkė įveikė per 16:33.7 min.

Tarp Lietuvos vyrų sprinte geriausiai sekėsi Nerijui Šulčiui, kuris 3,4 km distanciją su 14 kontrolinių punktų įveikė per 16:10.6 min. ir užėmė 25-ą vietą. Vakar komandinėse sprinto lenktynėse į geriausiųjų dešimtuką patekęs Vitalijus Petrulis asmeninėse lenktynėse buvo 32-as (17:13.9 min.). Andrejus Gerasimovas užėmė 41-ą vietą tarp 54-ių sėkmingai trasą įveikusių atletų.

Auksinė diena buvo Švedijos orientacininkams. Antrą dieną iš eilės pirmą vietą laimėjo švedė Tove Alexandersson, o tarp vyrų – Ulrikas Nordbergas.

Vyrų grupėje ilgą laiką pirmasis trejetukas švieslentėje buvo Rusijos sportininkų naudai. Tačiau vienas iš paskutinių intervaliniu startu čiuožęs Švedijos atstovas U. Nordbergas sugebėjo greičiausiai įveikti distanciją, rezultatu 13:51.4 min. Tai pirmasis 23-ejų metų atleto trofėjus pasaulio pirmenybėse. Sidabro medalį laimėjo mažiau nei 2 sek. nuo lyderio atsilikęs rusas Andrejus Lamovas, o trečias – jo komandos narys Sergejus Gorlanovas (14:04.9 min.).

Medalių laimėtojos moterų grupėje buvo tos pačios, kaip ir vakarykštėse sprinto estafetės varžybose – sprinterės įrodė savo potencialą greitose trasose. Pirmą vietą iškovojusi švedė T. Alexandersson vos atėjusi į suaugusiųjų grupę, nuo 2011-ųjų pasaulio čempionatų sprinto varžybose neužleidžia vietos ant aukščiausio podiumo laiptelio. Čempionė trasą įveikė per 13:54.2 min. 8 sek. nuo jos atsilikusi rusė Polina Frolova iškovojo sidabro medalį. Nuo lyderės 13 sek. atsilikusi suomė Salla Koskela buvo trečia.

Rytoj čempionatas tęsis moterų vidutinės rungties varžybomis. Pirmi startai –  10 val. Lietuvos laiku, startuos ir vienintelė mūsų šalies moteris Gabrielė Andrašiūnienė.