Europos jaunių čempionate J. Traubaitė – 6-ta

Judita Traubaitė

Donato Lazausko nuotr.

Suomijos pietinėje dalyje esančio Imatros miestelio apylinkėse jauniausi Lietuvos rinktinės nariai Europos čempionate demonstravo puikius rezultatus. Bendru startu prasidėjusiose ilgos trasos varžybose merginų iki 17-os grupėje Judita Traubaitė užėmė aukštą 6-ą vietą. Prieš pat finišą sportininkė dėl vietos prie podiumo kovojo su ruse Varvara Ermolaeva ir švede Elin Schagerstrom. Plačioje vėžėje pranokti greičiu paskutinių metrų atkarpoje Skandinavijos sportininkės nepavyko.

„Iš viso ilgoje trasoje buvo trys ratai – paskutiniajam įpusėjus labai sunkiai jau slydo. Įvažiavus į plačias vėžes prie atvirų golfo laukų mane ir prisivijo dvi konkurentės“, – pasakojo J. Traubaitė, pridūrusi, jog praktiškai visą trasą slydo viena: „Pirmuose punktuose prasilenkiau su šveicare, po to su pora rusų, bet jos arba į kitą punktą nučiuoždavo arba pasirinkdavo kitu keliu slysti“.

9,4 km distanciją su 20 kontrolinių punktų ir per 400 m vertikalaus sukilimo J. Traubaitė įveikė per 1 val. 6 min. 40 sek. ir atsiliko nuo lyderės rusės Veronikos Kalininos 6 min. 32 sek. Čempionė nuo artimiausios varžovės suomės Siiri Saalos buvo atsiplėšusi 3 min. 22 sek. Trečia buvo taip pat rusė Olesia Riazanova. Kita lietuvė Justė Umbrasaitė buvo 17-a, distanciją įveikusi per 1 val. 18 min. 48 sek.

Tarp vaikinų ne prasčiau pasirodė ir Kasparas Šulčys – buvo 8-as. Vaikinas ilgą trasą įveikė per 1 val. 7 min. 11 sek. ir atsiliko nuo čempionato šeimininkų atstovo suomio Vaino Kotro 4 min. 31 sek. Kitas lietuvis Adomas Repšys buvo 27-as (+28:25).

Europos vyrų čempionate trečią dieną iš eilės aukso medalį iškovojo Andrejus Lamovas, įveikęs 18,4 km distanciją su 37 kontroliniais punktais ir per 800 m vertikalaus sukilimo per 1 val. 26 min. 40 sek. Geriausiai tarp lietuvių sekėsi Vitalijui Petruliui, kuris buvo 28-as (+12:10). Nerijus Šulčys buvo 31-as (+17:15), Andrejus Gerasimovas – 39-as (+25:27). Vienintelei Lietuvos moterų atstovei Gabrielei Andrašiūnienei nepavyko sėkmingai pasiekti finišo.

Pasaulio jaunimo iki 20 metų čempionate medalius skynė rusai – pirmas trejetukas rikiuojasi kartu su Vladislavu Kiselevu, Aleksandru Pavlenko ir Vadimu Ogorodnikovu. Rokas Vaitkus buvo 19-as, trasą įveikęs per 1 val. 28 min. 1 sek. ir atsiliko nuo lyderio 15 min. 3 sek. Ignas Ambrazas užėmė 24-ą vietą (+23:25).

Tarp merginų iki 20 metų pasaulio čempione tapo rusė Aleksandra Rusakova, kuri kirto finišo liniją užfiksavusi 1 val. 8 min. 19 sek. rezultatą. Nuo jos 33 min. 24 sek. atsilikusi Karolina Sakalauskaitė užėmė 26-ą vietą, o Miglė Sušinskaitė buvo 28-a (+37:29).

Suomijos miškuose varžėsi ir gausi Lietuvos veteranų delegacija

Kartu vyksta ir pasaulio veteranų orientavimosi sporto slidėmis čempionatas. Moterų iki 40-ies metų grupėje Dalia Siudikienė užėmė 8-ą vietą, o Aistė Traubienė – 10-ą. Inga Žvinytė moterų iki 35-erių metų grupėje taip pat pateko į geriausiųjų dešimtuką.

Vyriausias Lietuvos veteranų delegacijos narys Vytautas Januškevičius vyrų iki 80-ties metų grupėje užėmė 9-ą vietą. Į geriausiųjų dešimtuką Remigijus Masilionis įkopė vyrų iki 45-ies metų grupėje, Kęstutis Siudikas – 14-as.

Mindaugas Dinda vyrų iki 60-ies metų grupėje užėmė 22-ą vietą, o tarp 55-mečių Rimantas Cicėnas buvo 30-as. Tarp vyrų iki 65-ties metų Kęstutis Kviecinskas buvo 29-as, o Saulius Kavaliauskas – 31-as.

Rezultatai