Telšiuose – Lietuvos orientavimosi slidinėjimo čempionatas

Po dvejų metų pertraukos tinkamos oro sąlygos leido organizuoti Lietuvos orientavimosi sporto slidinėjimo čempionatą mūsų šalyje. Šeštadienį Telšiuose sportininkai varžėsi dėl medalių ilgoje ir ypač fiziškai sudėtingoje trasoje.

Bendru startu prasidėjusiose varžybose moterų elito grupėje greičiausia 11,8 kilometrų trasoje su 26 kontroliniais punktais buvo Gabrielė Andrašiūnienė (1:40:17) iš Šiaulių „Sako“ klubo. Nugalėtoja sakė, kad oro sąlygos itin pasunkino varžybas: „Ko gero tai viena sunkiausių ilgų trasų ką man yra tekę įveikti gyvenime. Pati vietovė nėra sudėtinga, bet prieš kelias dienas įvykęs atlydys sugadino trasas. Ir jos buvo nepaprastai lėtos, nepaprastai purvinos“.

Antra buvo orientacininkė latvė Liga Valdmane iš „ZVOC“ klubo, tačiau į Lietuvos čempionato medalius nepretendavo. Sidabro medalį iškovojo taip pat „Sako“ atstovė latvė Lubova Pavlukova (+2:19), o bronzos – Alytaus „Dainavos“ klubo sportininkė Sandra Paužaitė (+3:47).

Vyrų elito grupėje greičiausiai 16,5 kilometrų trasą su net 36 kontroliniais punktais įveikė Vitalijus Petrulis (1:46:24), atstovaujantis „Telšių“ klubui. Antrą ir trečią laiką varžybose parodė latviai – Andris Kivlenieks ir Nauris Raize. Sidabro medalį iškovojo daugkartinis šalies čempionas Vilniaus „Perkūno“ orientacininkas Nerijus Šulčys, neapgynęs nugalėtojo titulo šioje distancijoje (+4:21). Trečias tarp Lietuvos vyrų buvo Zarasų „Šiurpio“ atstovas Darius Kilbauskis.

Antrąją čempionato dieną vyko vienos įdomiausių ir dinamiškiausių varžybų – estafetės. Tarp vyrų pajėgiausi buvo Šiaulių „Sako“ atstovai. Paskutiniame etape šiaulietis Rokas Vaitkus likus visai nedaug iki finišo aplenkė Andrejų Gerasimovą ir paliko „Igtisos“ klubą užnugaryje. Bronzos medalius laimėjo Vilniaus „Perkūno“ atstovai.

Moterų grupėje čempionėmis tapo taip pat Šiaulių „Sako“ sportininkės. Sidabro medalius iškovojo Vilniaus „Fortūnos“ klubietės, o trečia buvo Ignalinos „Būdakalnio“ trijulė.

Kandidatams į Lietuvos rinktinę tai buvo atrankinės varžybos. Šiemet pasaulio čempionatas vyks tolimajame Rusijos Sibiro regione – Krasnojarske.

Visi ilgos trasos rezultatai

Visi estafečių rezultatai