Latvijoje – G. Andrašiūnienės ir V. Petrulio pergalės

Savaitgalį Daugpilyje įvyko pirmosios atrankinės varžybos kandidatams į Lietuvos orientavimosi sporto slidėmis rinktinę. Pagal dviejų dienų suminius rezultatus moterų grupėje užtikrintai nugalėjo „Sako“ atstovė Gabrielė Andrašiūnienė. Sumoje 1 min. 47 sek. atsilikusi latvė Liga Valdmane buvo antra, o jaunimo rinktinės kandidatė iš „Fortūnos“ klubo Judita Traubaitė užėmė trečią vietą (+3:37 min.).

G. Andrašiūnienė savo pasirodymą vertina vidutiniškai – prieš pat startus buvo apsirgusi. „Dar trečiadienį gulėjau lovoje su temperatūra, o kitą dieną teko startuoti Baltijos šalių kariškių žaidynėse“, – pasakojo Gabrielė, pridūrusi, jog dar svarstė ar apsimoka vykti į atrankines.

16108049_10211493574605834_315235714_o

Nepaisant prastesnės savijautos, sportininkei pavyko trasą įveikti be didesnių klaidų: „Pirmąją dieną trasos pradžioje padariau keletą mažų klaidų po 10 sek., o pabaigoje 1-2 prastus variantus pasirinkau. Antrąją dieną pradžia buvo gera, viduryje trasos vėl keletas neoptimalių variantų, o gale padariau vieną nemažą klaidą kainavusią apie 40 sek. Tiek savijauta, tiek tarpiniai laikai rodo, kad abiejų trasų pabaigoje nebepajėgdavau išlaikyti greičio, bet tikriausiai nėra ko tikėtis, kai startuoji po ligos“.

Rinktinės narei tai nebuvo pirmasis sezono startas, o pasiruošimas sezonui – banguotas. „Po neblogo pasiruošimo spalio – lapkričio mėnesiais, gruodį šlubavo sveikata, tad reikėjo mažinti treniruočių skaičių net kelias savaites. Vis dėlto, tikiuosi, kad tolesnis pasiruošimas bus sklandus, juo labiau, kad sniego sąlygos turėtų leisti kokybiškai treniruotis ir Lietuvoje“, – sakė G. Andrašiūnienė.

Tarp vyrų pirmas buvo orientacininkas iš Telšių Vitalijus Petrulis, nuo jo sumoje 27 sek. atsilikęs Dmitrijus Andrejevas – antras. Trečioje vietoje rikiuojasi taip pat jaunimo rinktinės kandidatas iš „Šiaulių JTC“ Rokas Vaitkus.

Visi jaunimo ir jaunių rinktinės kandidatai privalėjo varžytis elito grupėje. Tiek moterų, tiek vyrų grupėse orientacininkai demonstravo gerus rezultatus – R. Vaitkus ir J. Traubaitė užėmė pagal suminius abiejų dienų rezultatus trečią vietą ir pranoko daugelį suaugusiųjų sportininkų. Pasak orientavimosi sporto slidėmis komiteto pirmininkės, tokie rezultatai rodo geras perspektyvas, o galimybė jaunimui varžytis suaugusiųjų grupėje – gera patirtis.

„Džiaugiuosi, kad Daugpilyje visam jaunimui teko startuoti kartu su elito sportininkais. Tai puiki patirtis prieš ateinančius svarbius sezono startus, kur trasos būna tikrai ne vaikiškos. Žvelgiant į rezultatus dar labiau džiaugiuosi, kad turime itin stiprių jaunuolių, kurie yra pajėgūs varžysis su elito sportininkais. Judita Traubaitė, Rokas Vaitkus, Ignas Ambrazas, Kasparas Šulčys – jų rezultatai tikrai puikūs ir daug žadantys. Kita vertus, kitiems jaunimo atstovams reiktų pasitempti, kad pasivytų savo bendraamžius“, – jaunimo rinktinės pasiruošimą vertino OSS komiteto slidėmis pirmininkė G. Andrašiūnienė.

Suminiai Daugpilio varžybų rezultatai ČIA

Varžybų žemėlapiai: Vyrų 1-os dienos; vyrų 2-os dienos; moterų 1-os dienos; moterų 2-os dienos.