Lietuvių nesėkmė Europos orientavimosi sporto čempionato sprinto varžybose

Čekijos Jesenik mieste vykstančiame Europos orientavimosi sporto čempionate sekmadienį vyko sprinto varžybos.

Ryte vykusiose kvalifikacinėse varžybose startavo 106 vyrai ir 70 moterų, iš kurių į finalą atsirinko po 52 stipriausius sportininkus.

Kvalifikacinės varžybos Lietuvos rinktinei baigėsi nesėkmingai. Iš penkių startavusių lietuvių į vakare vykusias finalines varžybas pateko vienintelis Vilius Aleliūnas. Lietuvos rinktinės lyderis Jonas Vytautas Gvildys jau trasos pradžioje smarkiai griuvo ir prarado nemažai laiko bei galimybę kovoti finale. Kiti lietuviai – Algirdas Bartkevičius, Kristina Rybakovaitė ir Teklė Emilija Gvildytė – neišvengė klaidų ir taip pat nepateko į varžybų finalą.

Vyrų finalinėse varžybose nugalėjo šveicaras Matthias Kyburz, 3,4 km su 22 kontroliniais punktais trasą įveikęs per 13 min. 42 sek. Antrąją vietą užėmė švedas Gustav Bergman, atsilikęs 2 sek., o trečiąją – dar vienas šveicaras Florian Howald, atsilikęs 3 sek.

Vilius Aleliūnas finale užėmė 28 vietą, nuo čempiono atsilikęs 1 min. 29 sek.

Moterų grupėje aukso medalį iškovojo šveicarė Judith Wyder, trasoje sugaišusi 14 min. 23 sek.

Antrąją vietą užėmė ukrainietė Nadiya Volynska, atsilikusi 5 sek., o trečiąją vietą pasidalino pasaulio čempionė danė Maja Alm ir rusė Galina Vinogradova, atsilikusios 9 sek.

Moterys turėjo įveikti 3 km su 18 kontrolinių punktų trasą.

Pirmadienį Europos čempionate vyks ilgos trasos kvalifikacinės varžybos.

Preliminarūs rezultatai.

Video reportažas: