Lietuvos taurė – Sandrai Paužaitei ir Jonui Vytautui Gvildžiui

Savaitgalį Prienų apylinkėse baigėsi orientavimosi sporto sezonas. Dvi dienas dėl Lietuvos taurės varžėsi per 800 orientacininkų iš 8 šalių: Lietuvos, Latvijos, Švedijos, Baltarusijos, Lenkijos, Vokietijos, Belgijos ir Rusijos.

Vyrų grupėje trečius metus iš eilės nugalėjo Jonas Vytautas Gvildys (Kauno „Medeinos“ klubas/Kauno sporto mokykla „Gaja“). Susumavus dviejų dienų rezultatus, antrąją vietą užėmė baltarusis Dmitri Mihalkin, atstovaujantis Kauno „Tako“ klubui (+4:09). Trečiąją vietą iškovojo Vilius Aleliūnas iš Šiaulių „Igtisos“ klubo (+4:18).

Jonas Vytautas Gvildys: „Patiko abiejų dienų trasos – tipinis „lietuviškas“ reljefas, prie kurio esame įpratę. Atrodo viskas labai paprasta, bet bėgant dideliu greičiu atsiranda ir klaidos.

Sezonas dar nesibaigė – laukia Pasaulio kariškių čempionatas Brazilijoje. Rimtai jam ruošiuosi. Brazilijoje trasos tikėtina eis statesniais kalnais, tad per likusi laiką treniruotėse reikės tikslingai tam pasirengti. Taip pat reikės padirbėti su žemėlapiu, kol palankios oro sąlygos. Kariškių čempionate norisi gerai pasirodyti, bet vietos priklauso net tik nuo manęs, bet ir varžovų – kaip jie pasiruošę, kaip įveiks trasas. Šįkart visoms šalims bus lygesnės sąlygos. Brazilija – tolima šalis, niekas ten nestovyklavo ir specialiai nesiruošė. Manau. Lietuviai turi neblogas galimybes kovoti su pačiais stipriausiais sportininkais.“

Vyrų grupėje startavo 43 dalyviai, pirmąją varžybų dieną turėję įveikti 9,6 kilometro su 26 kontroliniais punktais, o antrąją – 7,2 kilometro su 23 kontroliniais punktais trasas.

Moterų elito grupėje nugalėtoja tapo Sandra Paužaitė (Alytaus „Dainavos“ klubas).Kiek mažiau nei minute nuo nugalėtojos atsiliko Teklė Emilija Gvildytė iš Kauno „Medeinos“ klubo (+0:54). Trečiąją vietą užėmė Vesta Ambrazaitė (Šiaulių „Sakas“), čempionei nusileidusi 3 min. 36 sek.

Moterų grupėje startavo 16 dalyvių, pirmąją varžybų turėjusių įveikti 8,4 kilometro su 23 kontroliniais punktais, o antrąją – 5,9 kilometro su 20 kontrolinių punktų trasas.

Kartu vyko ir orientavimosi sporto kalnų dviračiais varžybos.

Moterų elito grupėje nugalėjo Gabrielė Andrašiūnienė (Šiaulių „Sakas“). Vos 3 sek. nuo nugalėtojos atsiliko Algirda Zaliauskaitė (Vilniaus „Perkūnas“). Pralaimėjusi 11 min. 37 sek. trečiąją vietą iškovojo Ramunė Arlauskienė (Ignalinos „Būdakalnis“).

Vyrų elito grupėje antrus metus iš eilės taurės savininku tapo Vilniaus „Perkūno“ klubui atstovaujantis Jonas Maišelis. Antroje vietoje liko Vilniaus „Fortūnos“ klubo atstovas Julius Juodišius (+5:32), o trečioje – Šarūnas Dmukauskas iš Ignalinos „Būdakalnio“ (+6:48).

Rezultatai.

Vyrų trasa (2-a diena).

Moterų trasa (2-a diena).

Video reportažas: