Vilniaus sporto apdovanojimuose – Metų proveržio titulas V. Michnovič

Viktoriją Michnovič Vilniaus miesto sporto apdovanojimuose sveikina Vilniaus meras Remigijus Šimašius

Sauliaus Žiūros nuotr.

Sostinė Vilniaus rotušėje už 2017 metų darbus ir pasiekimus pagerbė sporto bendruomenę surengusi Vilniaus miesto sporto apdovanojimus. Visų spalvų prabos medalius pasaulio jaunimo orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionate Vilniuje praėjusią vasarą iškovojusi Viktorija Michnovič laimėjo Metų proveržio apdovanojimą.

Sidabrinę geležinio vilko statulėlę atsiėmusi Lietuvos rinktinės narė sakė, kad sulaukusi tokio pripažinimo tikisi motyvacijos siekiant naujų laimėjimų.

Orientavimosi sporto bendruomenės nariai buvo patekę į geriausiųjų trejetuką dar dvejose nominacijose. Rezonansą tarptautinėje arenoje sukėlęs ir vietinio pripažinimo jau susilaukęs rugpjūčio mėnesį Vilniuje įvykęs pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatas dėl Metų sporto renginio apdovanojimo konkuravo kartu su pasaulio penkiakovės finaliniu taurės etapu ir Europos lengvaatlečių apdovanojimų renginiu „Golden Tracks“. Savivaldybė geriausiu išrinko penkiakovininkų varžybas.

Tomas Kuzminskis buvo nominuotas Metų sportininko su negalia apdovanojimui dėl savo pasiekimų Samsune (Turkija) vykusiose Kurčiųjų olimpinėse žaidynėse, tačiau geriausiu išrinktas buvo Lietuvos aklųjų riedulio rinktinės narys Justas Pažarauskas, kuris kartu su komanda šiemet tapo Europos čempionais.

Iš viso Vilniaus miesto sporto apdovanojimuose buvo išdalinta 12 apdovanojimų.