Jaunimo Igtisos komanda – tarp 15-kos stipriausiųjų Jukoloje

Šeštadienį Suomijoje vykusiose didžiausiose jaunimo orientavimosi sporto estafečių varžybose „Youth Jukola“ Igtisos klubą atstovaujanti Lietuvos jaunųjų orientacininkų komanda įrodė savo meistriškumą ir pateko tarp 15-kos stipriausiųjų jaunimo komandų.

50 kilometrų į rytus nuo Helsinkio esančio Porvoo miesto kalnų slidinėjimo kurorto apylinkėse varžėsi 163 komandos iš Suomijos, Rusijos, Švedijos, Estijos bei Didžiosios Britanijos.

Lietuva šiose tarptautinėse jaunimo orientavimosi sporto varžybose dalyvavo pirmą kartą. Igtisos klubo remiamą septyniukę sudarė: Ugnė Skučaitė, Ugnė LiegutėJudita TraubaitėAndojas LapinskasAugusts Velde, Dovydas Kaušakys ir Pranas Germanavičius. Iš 65 starto pozicijos startavę lietuviai, vienijami puikaus sportinio nusiteikimo ir geros komandinės dvasios, sugebėjo įveikti fiziškai ir techniškai sunkias trasas per 3 val. 17 min. ir 44 s. ir finišavo 15-toje pozicijoje.

Ant aukščiausio apdovanojimų laiptelio lipo praėjusių metų „Youth Jukola“ nugalėtojos titulą gynęs Tamperės Pyrinto klubas, kuris 7 etapų estafetę įveikė per 2 val. 56 minutes ir 26 sekundes. Antrąją vietą užėmė Espoon Suunta komanda, nuo nugalėtojų septyniukės atsilikusi 56 sekundėmis, o bronzos medalį kabinosi Rusijos Nord West klubo komanda, po dramatiško finišo aplenkusi suomių klubą. Pastaroji nuo nugalėtojų atsiliko 5 minutėmis ir 38 sekundėmis.

Komandos treneris Eugenijus Mikšys po varžybų sakė:

“Pagrindinis uždavinys buvo per labai trumpą laiką suburti vieningą komandą, todėl nesinorėjo kelti nepamatuotų uždavinių ir kažkaip kaitinti atmosferos. Orientavimosi sporte reikia šalto mąstymo, todėl tik ramus ir save valdantis sportininkas gali pasiekti maksimalų rezultatą. Atrodo, kad tai pavyko. Komandoje vyravo puiki nuotaika, draugiški santykiai. Buvo galima jausti, kad visi eina išvien ir stengiasi dėl komandos. Vaikai veržėsi į trasą, o finišavus veidai tiesiog spinduliavo iš laimės.

Be to, vienas iš sėkmės faktorių buvo ir trumpa, bet labai reikalinga treniruočių stovykla Suomijos miškuose prieš pat varžybas. Mes turime mažai patirties tokiose vietovėse, o jos gauti mums įprastuose lietuviškuose žemėlapiuose negalime. Dėl to kartu su vaikais esame labai dėkingi Igtisos sporto klubui, kuris suteikė pilną finansavimą, kad galėtume išbandyti savo jėgas didžiausiame jaunimo orientavimosi renginyje ir įgyti neįkainojamos technikos bei emocijų valdymo patirties ateities startams”.

„Youth Jukola“ rezultatai: http://online.jukola.com/tulokset/en/nj2017_nj/