Pasaulio jaunimo čempionate K. Rutkauskaitė įveikė vidutinės trasos kvalifikacijos barjerą

Lietuvos delegacija čempionato atidarymo ceremonijoje

R. Velde nuotr.

Pasaulio jaunimo orientavimosi sporto čempionatas Suomijoje prasidėjo vidutinės trasos kvalifikacijos varžybomis. Iš gausios lietuvių delegacijos į geriausiųjų dvidešimtuką savo pogrupyje pateko Kastė Rutkauskaitė, kuriai atiteko ir kelialapis į rytojaus finalą. Lietuvė 3-iame pogrupyje užėmė 14-ą vietą.

3,5 km distanciją su 11 kontrolinių punktų lietuvė įveikė per 28 min. 48 sek. Anot K. Rutkauskaitės, vietovė buvo pakankamai nuspėjama ir aiški: „Daug labai prisidėjo visi kartai kuriuos yra tekę bėgti Suomijoj, nors ir nesijaučiu, kad esu „prisijaukinusi“ tokius miškus“, – pasakojo mergina, pridūrusi, kad iš techninės pusės pasirodymą vertina gerai, bet fiziškai nesijautė pakankamai stipri.

„Bijojau praėjusių metų situacijos, kai iki finalo trūko vos kelių sekundžių. Tad faktas, kad pavyko pakliūti į A pogrupį, nudžiugino“, – sakė vienintelė iš Lietuvos delegacijos į finalą prasibrovusi orientacininkė.

Tame pačiame pogrupyje startavusi kita Lietuvos atstovė Akvilė Bartkevičiūtė užėmė 27-ą vietą tarp 50 varžovių, trasą įveikusi per 31 min. 19 sek. Tą pačią vietą antrajame pogrupyje užėmė ir Miglė Sušinskaitė.

Kitame merginų pogrupyje Ugnė Gineikaitė užėmė 38-ą vietą, distanciją įveikusi per 34 min. 4 sek. Grupės lyderės pas ją buvo suomės – pirmas vietas dalinosi Veera Klemettinen ir Anu Tuomisto.

Geriausiai tarp Lietuvos vaikinų sekėsi Rokui Lipnickui. Orientacininkas kvalifikacinę trasą įveikė per 31 min. 58 sek. ir bendroje rikiuotėje užėmė 37-ą vietą. Kęstutis Nenartavičius 1-ajame pogrupyje užėmė 50-tą vietą tarp 58 varžovų. 3-iajame pogrupyje dalyvavę du lietuviai rikiavosi vienas po kito: Dominykas Dulius buvo 44-as, o Simonas Tamošaitis – 45-as. Vaikinų grupėse kvalifikacijos etapų lyderiai buvo iš Skandinavijos šalių: švedai ir suomiai.

Rezultatai

TV transliacijos pakartojimas