7 medaliai iš 12 galimų – Lietuvos studentams orietacininkams

Sprinto distancijos apdovanojimai/Organizatorių nuotr.

Rygoje įvykusios 33-iosios SELL studentų žaidynės Lietuvos atstovams buvo itin sėkmingos. Iš viso sportininkai varžėsi 7 skirtingose rungtyse iš kurių net 5-iose Lietuvos studentai laimėjo įvairiausių prabų medalius. Lietuvos orientacininkai iš žaidynių grįžo su 7 medaliais iš 12 galimų.

Pirmą varžybų dieną vyrų vidutinės trasos varžybose sidabro medalį laimėjo Paulius Vidžiūnas (VGTU/Sakas). Vaikinas 6,3 km distanciją įveikė per 36 min. 1 sek. Iškart po jo rikiavosi Martynas Tirlikas (KTU/Igtisa), kuris bronzos medalį iškovojo parodęs 36 min. 33 sek. Nugalėtoju tapo latvis Alvis Reinsonas.

„Pats savo pasirodymą iš bendrosios pusės vertinu gerai, atsižvelgiant į tai, kad dar tik neseniai pradėjau bėgioti: orientuotis galiu, šiaurę atskiriu, o fizinę formą – atgausiu, tik viskam reikia laiko, o šiuo atveju tikrai daug. Smagu vėl užlipti ant podiumo, jausti norą kovoti, užplūstantį adrenalino jausmą“, – apie savo sėkmingą sugrįžimą į varžybinį ritmą po pertraukos pasakojo M. Tirlikas.

Tarp moterų sidabro medalį laimėjo Vilija Revaitė (LSU/Medeina), kuri 4,9 km distanciją įveikė per 33 min. 49 sek. Greičiausia buvo Latvijos atstovė Sandra Grosberga, o bronzos medalį iškovojo jos tėvynainė Ieva Ivbulei.

„Vidutinės trasos vietovė buvo labai smagi. Gražus pušinėlis. Iki trasos vidurio pavyko išlaikyti gerą greitį ir tiksliai rasti kontrolinius punktus“, –  savo įspūdžius iš trasos pasakojo V. Revaitė.

Sprinte keturi medaliai iš šešių galimų – lietuviams

14556588_565224433678628_8450207370238325317_o

Sprinto distancijos apdovanojimai/Organizatorių nuotr.

Sprinto distancijoje su Lietuvos atstovai iškovojo sidabro medalius – parodė tą patį laiką. (VU) kartu su P. Vidžiūnu 3,7 km distanciją įveikė per 15 min. 27 sek.

Tarp moterų pirmos dvi buvo Lietuvos atstovės. Greičiausiai 3,1 km įveikė V. Revaitė (14:23), o nuo jos 53 sek. atsilikusi Milda Radzivonaitė (LSU/Šilas) buvo antra.

„Sprintas daugiausia vedė per gyvenamųjų namų rajoną, tai reikėjo tik greitai bėgti“, – įspūdžiais dalinosi moterų atstovė, pridūrusi, kad orientavimosi atžvilgiu trasa nesukėlė daug sunkumų – dublių nebuvo, todėl numerių nereikėjo labai sekti.

SELL studentų žaidynėse kasmet varžosi pajėgiausi sportininkai, kurie kartu dar ir studijuoja. Tačiau šiemet žaidynėse. Šiemet iš viso įvairiose sporto rungtyse savo šalies ir universitetų garbę gynė per 1500 iš 12 skirtingų šalių. Gausiausios delegacijos yra iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Suomijos, tačiau žaidynėse savo jėgas išbandė ir Čekijos, Didžiosios Britanijos, Italijos, Kinijos, Vokietijos, Rusijos, Slovakijos, Libano studentai. Kitais metais 34-osios SELL žaidynės vyks Estijoje.

Nuotraukos iš varžybų