Trakų apylinkėse orientacininkai kovojo dėl tarptautinių reitingo taškų

Balandžio 29-30 dienomis įvyko tradicine patapusios „Pavasario taurės“ varžybos. Trakų rajone abi dienas besidriekusių trasų rezultatai buvo sumuojami, o pačios varžybos turi tarptautinį statusą, tad orientacininkai kovojo ir dėl reitingo taškų.

Tarp moterų nepralenkiama buvo Alytaus „Dainavos“ orientacininkė Sandra Paužaitė. Pagal suminius rezultatus alytiškė trasą abi dienas įveikė greičiausiai rezultatu 1 val. 42 min. 39 sek.

„Specialiai šioms varžyboms nesiruošiau, o išvengti klaidų nepavyko. Didžiausia klaida dėl kurios ant savęs pykau, buvo pirmąją varžybų dieną, kai į priešpaskutinį punktą nuklydo 45 sekundes“, – po varžybų pasakojo ir pernai pavasario taurę iškovojusi orientacininkė.

Antrą vietą užėmė Šiaulių „Sako“ atstovė Vesta Ambrazaitė (1:46:30), o trečią – „Silwan Liuks“ orientacininkė iš Minsko Tatsiana Zhuravleva (1:51:44).

Tarp vyrų konkurencija šiose varžybose buvo kur kas mažesnė, kadangi į Švedijos „Tiomilos“ estafetes buvo išvykusi gausi Lietuvos delegacija. Dėl šios priežasties pirmasis trejetukas kiek skyrėsi, lyginant su pernai, ir dėl prizinių vietų kovojo ir užsienio sportininkai. Starto sąraše buvo per 600 dalyvių, kur varžėsi ir orientacininkai iš Lietuvos, Baltarusijos, Rusijos, Latvijos, Lenkijos, Ukrainos ir Olandijos, viso per 600 sportininkų.

Lietuvos atstovai užleido podiumo vietas užsieniečiams. Pirmas pagal suminius rezultatus buvo rusas Sergėjus Dobryninas. „Rasti-Kurikka“ atstovo suminis laikas buvo 1 val. 50 min. 15 sek. Baltarusas Siarhei Salodkinas iš „Baklan“ klubo rikiavosi antroje vietoje (1:53:56), o ukrainietis iš „Kamvol“ Vladyslavas Laskarzhevskis užėmė trečią vietą (1:57:49).

Kitos taptautinės varžybos Lietuvoje, kuriose orientacininkai turi galimybę pelnyti reitingo taškus, vyks gegužės 20-21 dienomis Ignalinoje.

Jaunimui – trečiosios atrankinės

Orientacininkams, kurie rungėsi 14-20 metų grupėse tai buvo trečiosios atrankinės varžybos į Baltijos šalių čempionatą. Pirmąją Pavasario taurės dieną vidutinės trasos distancijoje Žaizdrių miške geriausiai tarp vaikinų iki 20-ies grupėje sekėsi Kauno „Medeinos“ atstovui Simonui Tamošaičiui. Tarp merginų greičiausia buvo Vilniaus „Ąžuolo“ orientacininkė Kastė Rutkauskaitė.

Vaikinų iki 18 metų grupėje atrankinėse varžybose greičiausias buvo RASKK SK, Vilniaus m. SC atstovas Romas Bazelis. Tarp merginų greičiausia buvo Vilniaus „Fortūnos“/Vilniaus m. SC sportininkė Judita Traubaitė.

Kitas atrankinių varžybų etapas vyks Vilniaus daugiadienių antrąją dieną, ilgos trasos varžybose. Jaunimui tai bus paskutinės atrankinės į Baltijos šalių čempionatą. Pagal nuostatus, bus sumuojami trys geriausi startai iš keturių.

Rezultatai: