J. Vileišio taurę iškovojo V. Aleliūnas ir K. Rybakovaitė

Gediminas Misius nuotr.

J. Vileišio taurės vyrų bendros įskaitos apdovanojimai

Šiauliuose savaitgalį praūžė J. Vileišio taurės varžybos. Bendroje dviejų dienų įskaitoje tarp vyrų nugalėtoju tapo Vilius Aleliūnas, iš „Igtisos“ klubo. Antrą vietą iškovojo „Javonio“ atstovas Mantas Martinkus, o trečias – „Ąžuolo“ atstovas Tomas Kuzminskis. Tarp moterų lyderės poziciją bendroje įskaitoje net ir po antrosios dienos ne tokio sėkmingo pasirodymo, išlaikė „Kopos“/SM Gajos atstovė Kristina Rybakovaitė. Kauno „Medeinos“/SM Gaja sportininkė Vilija Revaitė buvo antra, o „Dainavos“ atstovė Justina Laužadytė – trečia.

Prailginto sprinto trasos varžybose laimėjo bendros įskaitos nugalėtojas. 6,5 km su 33 kontroliniais punktais „Igtisos“ klubietis įveikė per 26 min. 42 sek. ir turėjo solidžią persvarą iki artimiausio varžovo. Marijampolės „Javonio“ orientacininkas M. Martinkus rezultatų protokole rikiavosi iškart po nugalėtojo, rezultatu 28 min. 30 sek. Šiaulių „Sako“ atstovas Mindaugas Nakvosas sprintą prabėgo per 29 min. 2 sek. Pagal suminius dviejų dienų rezultatus, V. Aleliūnas tapo J. Vileišio taurės nugalėtoju, nors ir pirmą dieną buvo 4-as – antros dienos rezultatas kompensavo.

„Sekmadienį man buvo pagrindinis savaitgalio startas, nes tai buvo atrankinės į pasaulio čempionatą Estijoje. Gaila, jog negalėjo startuoti stipriausi sportininkai. Vis dar jaučiu skausmą kojoje, tad bėgti nebuvo ypatingai smagu. Nuovargis, žinoma, kad jautėsi, bet ne kiek po stovyklos, o po šeštadienio varžybų“, – apie sprinto startą pasakojo V. Aleliūnas.

Nors ir rezultatas atletą džiugina, tačiau pačia trasa jis nebuvo itin patenkintas: „Šiauliuose gyvenau 5-erius metus ir esu bėgiojęs tuose rajonuose. Trasų planuotojas galėjo palaviruoti dėliodamas punktus kiek įvairiau: padaryti žvaigždutę, daugiau trumpesnių prabėgimų, panaudoti dirbtines tvoras. Dabar buvo panašiau į krosą su žemėlapiu“.

Tarp moterų varžybų lyderė Šiaulių „Sako“ atstovė Vesta Ambrazaitė 5,9 km distanciją su 32 kontroliniais punktais įveikė per 29 min. 52 sek. Nuo jos 52 sek. atsiliko SK „Igtisos“ atstovė Gabija Ražaitytė. Trečia liko Kauno „Medeinos“/SM Gajos orientacininkė Teklė Emilija Gvildytė (30:54 min.). Tačiau pagal suminius dviejų dienų rezultatus J. Vileišio taurės nugalėtoja tapo šiandien ketvirta likusi „Kopos“/SM Gajos orientacininkė Kristina Rybakovaitė.

Greičiausiai sekmadieninį sprintą įveikusi šiaulietė teigė, kad buvo fiziškai nelengva, kadangi jautėsi nuovargis po treniruočių stovyklos Suomijoje. „Kojos nelabai kilo varžybų metu. Pačioje stovykloje Suomijoje sekėsi gerai. Puiki kompanija, treniruotės ir trasos suplanuotos. Stengiausi tobulinti orientavimosi techniką ir greitį prieš birželį treniruočių vietovėse vyksiantį pasaulio kariškių čempionatą“, – apie savaitės trukmės treniruočių stovyklą Suomijoje pasakojo V. Ambrazaitė.

Kandidatams į Lietuvos rinktinę ši prailginto sprinto rungtis buvo atrankinės varžybos siekiant gauti vietą sprinto rungties starto sąraše pasaulio pirmenybėse. Šiemet jos vyks birželio 30-liepos 7 dienomis Estijoje.