Po treniruočių stovyklos Suomijoje – pergalė J. Vileišio taurėje

Šiauliai savaitgalį į J. Vileišio taurės varžybas sutraukė per 360 dalyvių. Prailginta vidutine trasa Jautmalkės miške sėkmingiausiai susiklostė Alytaus „Dainavos“ orientacininkui Donatui Stulgiui ir „Kopos“/SM Gajos atstovei Kristinai Rybakovaitei.

Pasak varžybų nugalėtojo D. Stulgio, nors ir trasos pradžia jam nebuvo itin palanki, vėliau pavyko nuosekliai orientuotis. „Pradžia nebuvo užtikrinta, kaip planavau. Vos startavęs greitai peržiūrėjau trasos konfigūraciją ir pradėjau bėgti iš pirmo punkto į trečią – tikėjausi, kad antrasis prabėgimas bus kur kas ilgesnis. Taip pat nesijaučiau šviežiai, visą savaitę dalyvavau treniruočių stovykloje Suomijoje, tad dar jautėsi nuovargis“, – pasakojo lyderis.

Tarp moterų varžybų lyderė K. Rybakovaitė 7,5 km su 17 KP įveikė per 55 min. 16 sek. Nuo jos kiek daugiau nei 4 min. atsiliko „Medeinos“/SM Gajos sportininkė Vilija Revaitė. Trečia liko Vilniaus „Ąžuolo“ orientacininkė Reda Velde (1:01:36 val.).

K. Rybakovaitė teigė tikėjusi, kad trasą įveiks greičiau ir kad smulkių klaidų išvengti nepavyko. „Pirmą didesnę klaidą padariau bėgdama į 9 punktą. Iškirtusi į kelią pasirinkau bėgti mišku, nors reikėjo toliau bėgti keliu. Buvau prisivijusi Viliją, tad ji nubėgusi keliu punktą atsižymėjo jau kur kas anksčiau“, – apie dinamišką varžybų eigą pasakojo nugalėtoja, pridūrusi, jog J. Vileišio taurėje dalyvavo ir dėl to kad pasikeitė varžybų formatas. „Šiandien buvo prailginta vidutinė, o rytoj bus prailgintas sprintas. Kas man labai prie širdies. Laukiu rytojaus prailginto sprinto, nes ryt bėgs daugiau merginų“, – neslėpė sportininkė.

Kandidatams į Lietuvos rinktinę Baltijos šalių čempionate tai buvo trečiosios atrankinės varžybos. Šiemet kovos tarp Latvijos, Estijos ir Lietuvos orientacininkų vyks Ignalinoje gegužės 20-21 dienomis. Rytoj Šiauliuose J. Vileišio taurė tęsis prailginta sprinto rungtimi, kur kandidatams į Lietuvos rinktinę bus atrankinės varžybos siekiant gauti vietą sprinto rungties starto sarąše pasaulio pirmenybėse.

Jautmalkėje vykusios varžybos ypač svarbios ir jaunimo grupės orientacininkams. Tai buvo pirmasis startas su žemėlapiu, į kurio rezultatus bus atsižvelgta sudarinėjant rinktinę į Baltijos šalių čempionatą.

Rezultatai